RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: iconeric
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有沒有得買 mini cooper油車

茶犬 發表於 2006-5-26 21:30:07 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-5-26 20:48 發表
我唔知果間野叫咩名la.....
佢係向廣華街, 入面都幾亂下...兩間野次埋的, ...
唔知你地知唔知~

健全!!
Oakfield 發表於 2006-5-27 10:36:51 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-5-26 21:28 發表

幫你搵到啦 ! ( Tamiya 1:8 Mini Cooper shell )
剛係 kws 返來 , 係健全裡面見到有隻上左色賣 $228 , 之後我問佢有無未上色 , 佢話有未上色賣 $198 , 你好快 D 出去買啦 ! 之後噴好後 Post 上來超超啦 ! :ha ...

係唔係舊款呀? 師兄.
courel500 發表於 2006-5-27 10:43:17 | 只看該作者
原帖由 Oakfield 於 2006-5-27 10:36 發表

係唔係舊款呀? 師兄.

唔好咁叫啦 , 師乜兄丫 , 我嬲你o架 ! ( 講笑 )
係呀 ! is Rover Mini Cooper , not is BMW Mini Cooper !
Oakfield 發表於 2006-5-27 10:46:05 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-5-27 10:43 發表

唔好咁叫啦 , 師乜兄丫 , 我嬲你o架 ! ( 講笑 )
係呀 ! is Rover Mini Cooper , not is BMW Mini Cooper !

woooo.. cool. 正, 有無貼纸或配件跟, 咁多問題添. 唔好意思呀! 師兄
courel500 發表於 2006-5-27 10:50:46 | 只看該作者
原帖由 Oakfield 於 2006-5-27 10:46 發表

woooo.. cool. 正, 有無貼纸或配件跟, 咁多問題添. 唔好意思呀! 師兄

唔係師兄呀 !
有貼紙 , 不過都係基本個 D : 燈 / 窗框 / 標誌 , 無其他啦 , 因為 Tamiya 出都係得呢 D !
 樓主| iconeric 發表於 2006-5-31 03:11:45 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-5-27 10:50 發表

唔係師兄呀 !
有貼紙 , 不過都係基本個 D : 燈 / 窗框 / 標誌 , 無其他啦 , 因為 Tamiya 出都係得呢 D !

我在健全問過返黎, 見到你所講的 Rover Mini Cooper 殼, 但老細話裝不到入 V-one, 話唔夠長, 佢咁講, 無理由有生意都唔做, 所以最後沒有買到! 不過, 點都多謝你的意見, 最後我買左個 Mini Cooper for 架車電車, 頂住引先!
coronafans 發表於 2006-5-31 12:24:37 | 只看該作者
快捷有部Coltmini油車,買部咪裝到M size車殼
paulhung 發表於 2006-8-10 02:06:20 | 只看該作者
I have a 100% new, Tamiya 1:8 Mini Cooper 殼, can put on 1:10 TT-01, if interest, please call 94528396, thanks.
fyin 發表於 2006-8-10 10:59:42 | 只看該作者
原帖由 iconeric 於 2006-5-26 16:08 發表
我想問下,家下點先可以有一架mini cooper的油車?因市面上好似無mini cooper的油車有得買!

師兄,
我架咪用咗台灣colt nitro mini 配星星copper殼lu. 好正.
因此車wheelbase 是 210mm 跟星星m車一樣架.
快捷有買. 我上星期先買. hk1200. 又有雙速, 又唔洗砌, 裝servo就玩得.
hpi 又出番mini殼同honda civil 殼tim. 快捷就有得買.
我都有星星 1:8 mini copper 殼, 之前是配TG10 Mk1. 的, 但要配1 : 8 海綿呔先至好睇.
因原裝膠呔呤是1:8 size, 如配普通1 : 10 size呔會怪怪地. 車呔太細及縮入太多.