RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5352|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/43 Indoor Racer

shvictor 發表於 2009-1-23 10:47:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
尋日係深水埗玩具批發街, 原打算買架Q車玩玩, 但剩返好少款, 無意間比我搵到尼架正野 唔知有冇師兄玩過.

1. 包裝 - 車殼 x 1, 車 x 1, am控, 差機,  另送多一套淨車連控, 盛惠 160

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232675974

2. 槍控有快慢模式, 但外形手感一般

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676123

3. 戲肉來了, 就咁睇係咪好似dnano , 但車殼得兩個款式, 唔多選擇, 但估計可以將DNANO殼替換,

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676240

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676259

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676280

密封尾波箱, 唔會食塵

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676387

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676408

登錄/註冊後可看大圖
?t=1232676472

可調軸距, 車頭離地距用攝介指, 鈕腰板中間粒羅絲用來調整車尾離地距.  當轉換另一部車來操控, 只須將車上AM BAND調換.  不過最衰用唔到其他AM控...
差機內入6 X AA, 再過電落車, 差2分鐘, 但玩得2分鐘....
整體操控不錯, 1:1比例轉向, 像MINI-Z, 車速都算快(比DNANO慢點) 原裝胎幾咬地.  雖然美中不足是玩車時間得2分鐘 (難怪會送多部淨車 ) 但試想以比DNANO低幾乎10倍之價位, 又可以係屋企細地方過下手癮, 甚至鬥車亦得, 個人覺得已值回票價

因小弟工作繁忙, 未能爆開內部看能否換大容量電池 希望有師兄能改善這缺點

forgetmyla 發表於 2009-1-23 11:48:37 | 只看該作者
呢架車小弟都睇過
好似唔係全比例控制
我記得係分段控制

可惜唔係awd  =︵=不過車仔細細  可以做到咁  呢個價格絕對抵玩

電係用緊3.6v 120mah 真係好少=.=用直升機 3.7 300mah換應該無問題

forgetmyla 發表於 2009-1-23 11:58:49 | 只看該作者
http://www.microracers24.com/ind ... html&lang=en-us

Scale speed of 300km/h!!
Body: abs, 110mm x 48 x 42mm

300km/h   你信唔信
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:07:18 | 只看該作者
係咪打多左個零
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:10:46 | 只看該作者
160就幾底, 但要幾百蚊就有點貴了, 行駛時間太短了
不過唔知香港邊度有其他車殼款
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:14:00 | 只看該作者
原帖由 forgetmyla 於 2009-1-23 11:48 發表
呢架車小弟都睇過
好似唔係全比例控制
我記得係分段控制

可惜唔係awd  =︵=不過車仔細細  可以做到咁  呢個價格絕對抵玩

電係用緊3.6v 120mah 真係好少=.=用直升機 3.7 300mah換應該無問題

forgetmyla兄, 想問下直昇機用的300MAH尺寸多少, 電池架大約3 X 1.5CM
forgetmyla 發表於 2009-1-23 12:21:04 | 只看該作者
一定夠位 lipo電黎
正常佢話用7-15分鐘架波
forgetmyla 發表於 2009-1-23 12:27:39 | 只看該作者
唔得   我過年都買番架先
請問師兄轉向如何    直徑幾大(一個彎)
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:35:00 | 只看該作者
原裝玩得2-3分鐘....水素電, 睇說明書係3 X 1.2V
轉向直徑大約35CM

forgetmyla 發表於 2009-1-23 12:38:45 | 只看該作者
35cm 接受到@0@+正喔  好想快d買佢番來改裝
可能改到做awd=.=+

換鋰電吧
不過換鋰電  我唸原裝充機會唔識cut電0.0危險危險

樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:42:25 | 只看該作者
原來尼度有師兄放 個殼好靚

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ight=indoor%2Bracer
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:44:49 | 只看該作者
原帖由 forgetmyla 於 2009-1-23 12:38 發表
35cm 接受到@0@+正喔  好想快d買佢番來改裝
可能改到做awd=.=+

換鋰電吧
不過換鋰電  我唸原裝充機會唔識cut電0.0危險危險

快快入貨, 不過深水埗賣starwar那間得兩款車殼
邊度買鋰電
forgetmyla 發表於 2009-1-23 12:46:04 | 只看該作者
forgetmyla 發表於 2009-1-23 12:47:17 | 只看該作者
原帖由 shvictor 於 2009-1-23 12:44 發表

快快入貨, 不過深水埗賣starwar那間得兩款車殼
邊度買鋰電

我唸鋰電原裝差機會唔識cut電
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 12:49:22 | 只看該作者
剛剛見到
要試下用大差機得唔得
defcone 發表於 2009-1-23 12:54:35 | 只看該作者
原帖由 forgetmyla 於 2009-1-23 11:58 發表
http://www.microracers24.com/index.html?target=dept_44.html〈=en-us

Scale speed of 300km/h!!
Body: abs, 110mm x 48 x 42mm

300km/h   你信唔信

Scale Speed, not real speed.
forgetmyla 發表於 2009-1-23 13:23:20 | 只看該作者
中文意思係..........?
lamcwai 發表於 2009-1-23 14:03:16 | 只看該作者
原帖由 shvictor 於 2009-1-23 10:47 發表
尋日係深水埗玩具批發街, 原打算買架Q車玩玩, 但剩返好少款, 無意間比我搵到尼架正野 唔知有冇師兄玩過.

1. 包裝 - 車殼 x 1, 車 x 1, am控, 差機,  另送多一套淨車連控, 盛惠 160
http://i173 ...

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=100906&extra=page%3D2
 樓主| shvictor 發表於 2009-1-23 14:27:35 | 只看該作者
原來咁耐歷史
adidaswing 發表於 2009-1-23 15:43:27 | 只看該作者
kws 有得賣!