RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4079|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買truggy

iCoke 發表於 2006-5-10 21:52:43 | 顯示全部樓層
你想玩油車????
iCoke 發表於 2006-5-10 22:12:51 | 顯示全部樓層
MT2 1:10 RTR套裝 18XX-19XX  15級偈
http://www.hpieurope.com/kit-info.php?partNo=10402&lang=en
18SS 1:10 KIT版 冇控冇SEVOR 只有引擎 19XX-20XX  18級偈
http://www.hpieurope.com/kit-info.php?partNo=10442&lang=en

本身自己有控的話見意 18SS 因18級偈快好多
買左車之後買火咀電 電油 接收電就OK~
iCoke 發表於 2006-5-12 03:53:49 | 顯示全部樓層
我個人認為玩越野車唔見意玩孖速 雖然係快 但係齒都掃得快 玩越野車多數都係長期係沙石都玩  佢一跳孖速果下野咁岩有粒石仔卡左係2隻齒之間 掃齒既機會率係極高的~~

極力子:係係部偈隻齒入面 當引擎轉動時 個極力子就會fing開黎lock死隻齒等部車識向前行既

火咀電:機本上 分別不大 市面上有入不心電既又有已裝上叉電既都有 視乎個人同粒火咀

油: 見意用d 唔好咁高度數既 25%以下比較好d  %越高部車就越爆 不過太高%都會傷偈嫁
最好新車返黎晒小小$買多枝16%油黎溫機 溫4-5剛油 有d人用10%溫添 不過溫既時間相對耐左油都用多左 溫好左先玩20-25%油會好d

車:: 1:10既話真係冇乜選擇 1:8就大把  1:10黎講最受好評都應該係18ss嫁啦 一來hpi 料唔錯 2來1:10多數都係 15級左右 18ss就行18級 相對比較係快d嫁  mark兄佢部18ss都好鬼快嫁

你要玩孖速or 3速就要 1:8大腳先有lu~

((以上只係我個人意見 有咩講得唔好請其他大師兄斗正 ))