RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: blee
打印 上一主題 下一主題
收起左側

RCM G4WC

AMAT 發表於 2008-9-19 10:40:52 | 顯示全部樓層
個人意見.......我諗我有成三架TM車.......我應該有資格講掛.......

首先.....E4....我唔知,我未玩過......

G4....我有G4RS同G4S.......你問我係咪好似人家所講咩要大改.......我唔同意........

等如V ONE RRR由第一代去到宜家V ONE RRR EVO2等.....改咗幾多次?
佢一樣會有所謂O既WC版,一樣係改大把O野.......

講返車先,G4RS由出到宜家,大約一年左右啦......就由呢個G4RS變成G4WC.......咪其實等如 V ONE RRR EVO2過一年或半年會出WC版一樣道理..........

至於G4RS係咪要大改先玩得,一定唔係.......如果你唔想大改,你可以退一步玩返G4S KIT,一樣大把OPTION件已經包埋.問題你仲買唔買到咁解.

有時你買架車返嚟玩,玩都未必就改.....其實未必係好事......OPTION件應該係到你玩到差唔多喇,先買嚟改落去,咁會好O的.......

邊架車改都要錢,任何一架車要改都要駛好多錢......我覺得G4車架已經算係平,質量好.....改唔改金屬件.....我梗係話你知金屬件正O架,但改唔改係個人問題,唔等如一定要改......亦都冇話一定要改先行得......

金屬件係外觀上梗係好睇O架啦~

至於話態度問題......大家都注意下啦........
AMAT 發表於 2008-9-19 10:41:46 | 顯示全部樓層

如果未買就梗係等佢出成架啦~
AMAT 發表於 2008-9-19 10:43:48 | 顯示全部樓層
另外仲有一點.....G4RS並唔係最頂果架.......最頂果架係G4+,差唔多咩OPTION都包晒......係未必新改果套WC KIT.

講真,我睇咗O的圖神交咗一段時間後,我覺得新設計係低重心咗,同埋用咗金屬外.......其實對於維修保養冇乜大分別,一樣係要拆到傻.........當然就好過其他牌子車好多啦.....就算淨G4RS咁計......
AMAT 發表於 2008-9-19 10:47:08 | 顯示全部樓層
個人意見啦.....如果你諗住買G4RS嚟玩......其實未必一定要改果套WC KIT落去.........

反而我覺得要改O既......主要都係裝SERVO果幾支柱,要換成金屬,因為原裝上多幾次會虛,同埋架車如果一炒果一下,O的膠似乎唔係好食到力......換金屬會好好多.........

其他其實未必駛換..........

如果你睇返V ONE RRR EVO2,你可能一樣會媽媽聲話點解咁多膠件唔係金屬件......
AMAT 發表於 2008-9-19 12:21:47 | 顯示全部樓層
唔好嘈交喇~^_^

OK?
AMAT 發表於 2008-9-20 10:33:57 | 顯示全部樓層
唔好嘈交喇.......

講車就講車.....OK......
AMAT 發表於 2008-9-20 10:40:26 | 顯示全部樓層
我希望大家以車論車,唔好再針對任何人.......

遙控工廠係到貼文係我支持佢地咁做,因為我一則想多推動多O的人玩TM O既車,二則我亦都希望可以推動多O的人認識遙控工廠佢地,幫佢地手宣傳下佢地公司.作為一個希望推動遙控車玩意O既人,我亦都希望可以幫到一O的O岩O岩起步遙控鋪頭.

可能佢地講說話暫時未夠圓滑,可能佢地O既PRICE因為唔係大鋪未能做到大家如意,但希望大家俾小小耐性,俾小小容忍忍耐O既心,人地先會越做越好.

如果下下打沉晒人地,有一日,冇人願意再入O的新牌子,得返一兩個牌子獨大,咁樣對遙控玩家絕對唔係一件好事.

我希望大家明白.

以車論車,唔好再針對邊個講O左乜,果個講咗乜,好唔好?