RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mschumi
打印 上一主題 下一主題
收起左側

六角鏍絲 RC12R5

quakequake 發表於 2008-8-11 22:21:04 | 顯示全部樓層
係呀,好煩o家,我為左架車要買過幾支 screwdrivers,又難搵。
quakequake 發表於 2008-8-12 00:10:44 | 顯示全部樓層
原帖由 M.Salo 於 2008-8-11 22:42 發表

請咩教吖...玩12仔以經係小數族群喇...大家鍾意12仔咪一齊研究下囉...
重有聽D師兄講今期D蘇士因大陸製造關係...QC差了很多...有否這現像呢?

係囉,我都覺得好少人玩呀,好可憐呀!

QC差,有呀,差到爆呀,原本都諗住揀架歐洲車,唔買CRC,諗住quality會好D,點知....

第一:我中間支油壓蓋,買番黎已經滑左牙,入唔到,諗住去搵下 parts 換過啦,點知乘條KWS 都無,結果迫住去觀塘代理到買,但係又無現貨,你估下要訂幾耐.... 係要4個禮拜囉,真係谷到爆,結果買左支Cyclone 12仔囉。
第二就係個兩支柱,就係放電後面藍色個兩支,玩左兩次,輕輕噤撞到一下,結果斷左,又要去觀塘買,今次真係最好才,有現貨,所以先唔洗等4個禮拜囉。
第三: 又話係冠軍車,但係周圍都無setting support,對我D新仔就要樣樣試囉,唉!

唔知係我黑仔定Associate就係噤,總知下次唔洗至意我會買佢呀!
quakequake 發表於 2008-8-12 09:56:00 | 顯示全部樓層
原帖由 donaldt 於 2008-8-12 01:26 發表

Associated Parts you can check Cat Shop
sometime they have stock
because order takes more than 1 month...

Of Course Kawada is good la but $$$$$$$$
Associ is the cheapest 12son but very good  ...

I always check Cat Shop and 快捷 ga la, they are the only shops that has R5's parts in KWS.
But they only have some "無咩用" parts....好灰!!
quakequake 發表於 2008-8-12 20:34:25 | 顯示全部樓層
原帖由 M.Salo 於 2008-8-12 13:49 發表

快捷梗係無蘇士野賣啦...Kawada parts就大把

sorry...我寫錯,係"極速"先!唔該哂!
quakequake 發表於 2008-8-12 22:58:00 | 顯示全部樓層
原帖由 M.Salo 於 2008-8-12 22:49 發表
啱啱說服在個老友重返12仔...買咗部M300 RSX.20th...好靚...全車金黄色金屬...睇見即刻勾起以前係三和玩車回憶

Oh, Welcome Welcome, happy to have one more people to join 12 仔
quakequake 發表於 2008-8-12 23:45:35 | 顯示全部樓層
I play in Wanchi Under Bridge....