RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3193|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

德國貓

wbn 發表於 2008-6-24 22:18:00 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有時間幫d坦克影相,Tiger 1,架車在野外都行左約五、六個鐘,有d小裝飾都比樹枝、長草整甩左。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wbn 發表於 2008-6-24 22:21:22 | 顯示全部樓層
而家整緊架Panther G,剛整好下車身行動部分,上車身會慢慢來,睇下可以點整仔細d。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wbn 發表於 2008-6-24 22:33:40 | 顯示全部樓層
原本跟來車身後備履帶吾多好,試下自製。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wbn 發表於 2008-6-24 22:42:00 | 顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

一直想找engine grill,但係找吾到。試過自製,但吾理想。有無人知除左上網,香港買吾買到?
 樓主| wbn 發表於 2008-6-24 22:46:45 | 顯示全部樓層

回復 5# 的帖子

據稱(吾記得出處)當年國民黨請左好多德國軍官去敎國軍,d德國軍官後來帶左我地中國“福到”呢個象徵返去,有無人可以證實下?
 樓主| wbn 發表於 2008-6-24 23:30:03 | 顯示全部樓層

回復 9# 的帖子

好眼力,周兄你對d1/16遙控坦克都好有研究。

我當時念買日本車定大陸車都念左好耐,因爲大陸tiger 1都做得吾錯,而價錢就1比5!不過後來發現大陸車原來d轆係如此,所以最後都買左日本車。

其實兩種車係操控方面有咩分別,我知大陸車smoke & sound果級都係可以控制吾同快慢及轉向,咁同日本車操控質素有咩分別?(吾計電子零件耐用性)
 樓主| wbn 發表於 2008-6-24 23:46:20 | 顯示全部樓層
架tiger用呢種迷彩,因爲佢都幾適合香港野外環境。

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wbn 發表於 2008-6-26 00:58:37 | 顯示全部樓層
原帖由 hatakashi 於 2008-6-24 23:51 發表
你第一張相令我諗起這架....完美!!

登錄/註冊後可看大圖

嘩,你呢架,淨係d upgrade都爭得遠,點有得比。

架panther問題多多,淨係搞佢d問題都用曬d空閒時間。想問下有冇人整過tamiya panther g?可以請教下。