RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3628|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TW-05T孖速一問~

初哥 發表於 2006-4-10 00:36:01 | 顯示全部樓層
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-10 00:19 發表
full油先轉波肯定加速會慢好多而且很傷引擎,留意到好多車友放車時都係一波谷盡先跳二波,一跳二波果一野係標出去(明顯太遲跳)
我個人習慣引擎比較很早轉波.(查實唔係玩drift,都唔需要用到一波起,試過好多次,唔知點 ...

你話呀?早開同遲開係個人的習慣同場地的配合,一波轉數唔盡上二波加速快d定係,一波轉數夠再上二波個加速力快呢?如果你覺得唔需要用個一波起圍,齋行二波都得是你閣下的事,但係唔好教壞人啦唔該,唔識就可以大家討論,唔好扮到好pro好識啦
初哥 發表於 2006-4-11 00:04:49 | 顯示全部樓層
你講的說話怕教壞人呀.你的言詞唔多似係講自己的感覺,你是講"肯定",
"盡先轉波姐係慢左啦,到底你清唔清楚轉波為左乜,
唔可以話盡偈既速度慢,但係轉波時間係要適當,盡晒偈先轉我肯定係遲!"--------------<你講的.你就當我唔識啦,我同你講我在車房做改裝車的,你鍾意點都係你的事,我唔同你講,費事教精你呀,只不過唔想你在這裡教壞其他有心學去問人的人