RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kam2004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的机电混合大苯船

車之神 發表於 2007-12-12 15:43:56 | 顯示全部樓層
原帖由 sailorboy 於 2007-12-12 12:06 發表

Kam 船友:
你當天星期六試, 我放這船, 跟住你船尾玩浪, 你不介意,我就比小小意見.  因十人生九品, 各施各法,投其所好, 免被人家話,扮大師苦, 貴野玩唔起
你船行的浪,的確大, 蒸X 伯的都還細浪,  現你船轉彎 ...

其實本人玩船都是新手,但你造的船我都沒有見過在海上出現過的,我覺得有少少行貨。

車之神 發表於 2007-12-12 16:52:57 | 顯示全部樓層
原帖由 sailorboy 於 2007-12-12 16:27 發表

Kam 船友
你可照這船做法, 船尾壓水板可試照我船方法

sailorboy朋友,可去上環河李活道一間模型店買一些專業同較像真的船用配件改落你隻船上,就會好一些,但要再好看些我睇都要全拆清再造過的,玩起來就滿祝感些了!

車之神 發表於 2007-12-12 17:15:49 | 顯示全部樓層
原帖由 kam2004 於 2007-12-12 17:08 發表

車之神兄,清問水翼冇有得買?

我都係新手,不過我睇那橙色的小船就行貨左,手工較粗,kam2004,你可用鋁角造的,又可看多些專業少少船友造的船,我都想造一隻拖船去灣仔池放

車之神 發表於 2007-12-12 18:19:41 | 顯示全部樓層
原帖由 sailorboy 於 2007-12-12 18:06 發表

車之祌友;
我橙色船壓水板是鋁片做, 上了白油,我不用鋁角,因起了條邊,鋁片是與船底平行出

還有你玩開車, 我聽的車友講, 掃把佬是一流棘車, 吾知有無RC 出過

其實車架還車架,殼還殼,你如果喜愛掃把佬可靜換殼可,我本人玩開21級平地車,沒有玩像真車殼,
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=58374&extra=page%3D7

車之神 發表於 2007-12-12 22:35:05 | 顯示全部樓層
原帖由 jackyming. 於 2007-12-12 22:09 發表

其實落小小心機,用心去做就得啦,唔好求其,都要過得自己先,各人有各人造船方發,明唔明呀。

不過他可能是一明求學生,支金有限,學業至上,如他長大成人,手工應可追上你們造的船,我以前中學D&T課堂可以拿模型回學校整,你可一試,水手仔,努力呀!希望你造一隻像真度高的船模
車之神 發表於 2007-12-13 22:21:54 | 顯示全部樓層
自創都要見得人,過得自己,我個仔中學係美勞堂造隻纸船有時都好像真,所以我同自己講,如果有幾會玩像真船,一定要像真,如果唔係我仔都笑我,到時真係冇面
車之神 發表於 2007-12-13 22:33:26 | 顯示全部樓層
原帖由 kam2004 於 2007-12-13 22:28 發表

自己能做到一隻船行得走得,總好過比錢人買.最緊要自巳玩得開心  

我自制的夢幻泡影船!!

原來你造這款船種,好靚,
車之神 發表於 2007-12-13 22:50:36 | 顯示全部樓層
原帖由 kam2004 於 2007-12-13 22:41 發表

那看師父你自創船是甚麽了!如果迨空母,1千幾百的配件,有幾會玩像真船,一定要像真的話,如果唔係買,那十年後才見面吧,,萬丈高樓從地起,當隻纸船有時都好像真,不过從未下水试,落 ...

你都說得對啊