RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7890|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

田宮M1A2 - 原來都唔算易砌喎﹗

#
 樓主| evsc 發表於 2022-1-17 14:20:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
先上開箱照片。
 樓主| evsc 發表於 2022-3-28 22:07:54 | 只看該作者
jackyccchan 發表於 2022-3-27 21:34
另外,EVSC兄,可否提供一下補品的連結,淘寶好多都無

覆Jackyccchan:

可在ebay找尋下列補品,不能盡錄。

Special Ops 1/16 120mm Igloo 25 Quart (24 Liter) Large Cooler [MODEL KIT] 16010

Special Ops 1/16 US Pelican Plastic Closed Large Box Medical Supply Trunk 16014

Special Ops 1/16 5 Gal 20 Liter US Military Fuel Gas Can Jerrycan (4 cans) 16002

Special Ops 1:16 M1A1 & A2 Abrams Tank Tow Cable sets for Trumpeter or Tamiya

Special Ops 1/16 (120mm) Igloo 5 Gallon (19L) Medium Water Jug [MODEL KIT] 16009
https://www.ebay.com/itm/183499678201?hash=item2ab96ee1f9:g:Z9gAAOSwb-Jcc~1U

Special Ops 1/16 120mm Rubbermaid 10Gal Cooler Large Water Jug [MODEL KIT] 16008
https://www.ebay.com/itm/2022304 ... :g:zloAAOSwufFcc~rK

Verlinden 120mm 1/16 Modern US Infantry Gear (ALICE Backpack & Accessories) 598
https://www.ebay.com/itm/1852663 ... :g:aWcAAOSwINVh7ABY
jackyccchan 發表於 2022-3-27 21:34:35 來自手機 | 只看該作者
另外,EVSC兄,可否提供一下補品的連結,淘寶好多都無
jackyccchan 發表於 2022-3-27 21:33:09 來自手機 | 只看該作者
EVSC兄,今年也是$6000跟你當時一樣!以前各得有啲貴,但咁多年都無乜點加價,感覺良好
 樓主| evsc 發表於 2022-3-27 17:05:33 | 只看該作者
恭喜jackyccchan終於師兄入手M1A2 SEP。

我用開FUTABA ATTACK 4YWD 2.4GHz,功能有些不足,但平平地,夠用就算。其他控我唔識用。
jackyccchan 發表於 2022-3-21 22:26:30 來自手機 | 只看該作者
我試過用電子控set貨櫃的MFC03,好複雜!我睇M1A2個setting同MFC03差唔多,也是要用trim去做
jackyccchan 發表於 2022-3-21 22:25:00 來自手機 | 只看該作者
師兄,我終於買咗架車,但想問下你是用什麼控?你是否用電子控?還是Furaba果套4ch 模擬控?。
nteast 發表於 2022-2-17 09:59:36 | 只看該作者
evsc 發表於 2022-2-17 08:15
加埋雜物,大功告成。

.....
 樓主| evsc 發表於 2022-2-17 08:15:24 | 只看該作者
加埋雜物,大功告成。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-16 08:06:21 | 只看該作者
參考實車照片放置雜物。
waiwai315 發表於 2022-2-15 14:32:27 | 只看該作者
Good job !!!
 樓主| evsc 發表於 2022-2-15 08:11:36 | 只看該作者
坦克攬掂,但仲有一堆車載雜物要攪。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-14 08:13:51 | 只看該作者

終於組完成。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-11 08:43:22 | 只看該作者
覆jackycchan師兄,履帶是膠的,我今次無另行購買金屬履帶。
細部上色、加上MIG土,鏽色,以及刷上銀色等。
jackyccchan 發表於 2022-2-10 23:21:56 來自手機 | 只看該作者
師兄今日偉高返咗貨,$6780現金有5% discount。不過佢哋話條「里」帶是膠不是金屬?請問係唔係?
 樓主| evsc 發表於 2022-2-10 08:42:24 | 只看該作者

對路輪進行舊化。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-9 08:34:28 | 只看該作者
在容易刮到的地方表現出油漆掉落。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-8 08:16:09 | 只看該作者
繼續進行滲線。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-7 08:50:10 | 只看該作者

由於並非制作2003年「持久自由行動」的設定,要另行購買水貼。
 樓主| evsc 發表於 2022-2-4 13:43:36 | 只看該作者

新春假期完結。繼續上圖。
再嗔多一層透明保護漆。
 樓主| evsc 發表於 2022-1-31 08:44:24 | 只看該作者

先嗿上透明油作保護,然後用黑色琺瑯油漬洗。