RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: martin888
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新產品資訊] 雙星採用帶內側懸架的軸驅動4WD底盤TC-01

dttmtong 發表於 2020-5-3 20:57:19 來自手機 | 顯示全部樓層
有創新,唔買。無創新,呃錢。
dttmtong 發表於 2020-5-3 20:58:44 來自手機 | 顯示全部樓層
有創新,唔買。無創新,呃錢。膠車零成本,最好倒貼送俾你
dttmtong 發表於 2020-5-3 23:53:24 來自手機 | 顯示全部樓層
nde63h 發表於 2020-4-30 13:16
留意車殼,司機位前面有條柱,阻擋視線,真車真係會有咁嘅設計?

一級方程式都用咗呢個設計好幾年
dttmtong 發表於 2020-5-27 09:37:25 來自手機 | 顯示全部樓層
masterlai 發表於 2020-5-25 16:07
為何SNRC一台玻纖金屬件競速車僅要777
而TC01滿車膠件卻要千把塊?
是因為兄台沒將底盤射出模具開發成本 ...

我有買 SNRC 玻纖車,當時覺得係非常抵。如果想買 SNRC 的初學者我會叫佢買部 TT-02 SR 重實際

玩 TT-02 sR 買 op 都可以話係升級。我架 SNRC 乜嘢都無升級,浄係換 A 臂丶C 座、前 bumper 都唔知換咗幾多次,啲膠料好脆。早兩日又發現 A 臂裂咗丶狗骨彎咗丶前杯已經開曬口。已經玩得好少,但真係玩一次整一次。

現在換埋最後一次當景品算數
dttmtong 發表於 2020-5-27 10:50:20 來自手機 | 顯示全部樓層
SNRC 重有一個問題係無乜零件賣,開始時直頭一樣都無,現在萬 X 都會返少少,但有時行幾轉都無,迫住去淘。