RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12755|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有時真係好理解點解啲KWS鋪頭要黑人面......

nde63h 發表於 2018-5-18 11:06:56 | 顯示全部樓層
yin36 發表於 2018-5-17 15:09
吾好咁勞氣啦樓主, 吾係個個小朋友都識計做生意條數架, 講真有返四五十歲個班而繼續玩緊RC嘅都吾會計個一 ...

都未必淨係後生果班會講價。人cheap係無分年紀。見過大把中坑係模型舖講價。男人老狗抓爛塊面叫人平一百幾十,或者R贈品。
nde63h 發表於 2018-6-5 16:56:44 | 顯示全部樓層
mattlui1727 發表於 2018-6-2 22:10
1987-1989年,最喜歡去好景睇車,之後亦睇住一間間搬走結業,無錢賺無生存空間點做?執哂唔通買罐油吓吓上 ...

噴油好似無得上網買(i mean上網俾晒錢然後叫佢送貨)。你搵到邊度有唔該話我知。
nde63h 發表於 2018-7-24 15:09:19 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2018-7-24 08:38
我賣 RC 野從來唔講價,只會問價,貴太高就唔買。
但有D店連問價都黑面,到最後,我入去某店指住櫃入面話要 ...

我都鍾意網購多。又唔係俾唔起嗰少少差價/運費。買得開心先係最重要。kws嗰啲咁有性格就由得佢地對住間無客嘅舖慢慢自high好了。