RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: enflame97
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手setting 求高人指點!!:)

mttmtt 發表於 2016-10-26 15:28:43 來自手機 | 顯示全部樓層
除遙控器外,其他ok,  但最好電變買90A或以上好d(除非你唔再upgrade)
mttmtt 發表於 2016-10-26 18:36:26 來自手機 | 顯示全部樓層
你去廣華街問有冇行到60-70 RTR啦, 佢地應該幫到你
mttmtt 發表於 2016-10-27 08:50:37 來自手機 | 顯示全部樓層
廣華街5佰頭就有,因xi d膠料比較易爛(唔落場跑track, 或小撞就ok),你買定d spare parts 會好d,如c座,轉向杯,前臂等。
mttmtt 發表於 2016-10-27 08:50:37 來自手機 | 顯示全部樓層
廣華街5佰頭就有,因xi d膠料比較易爛(唔落場跑track, 或小撞就ok),你買定d spare parts 會好d,如c座,轉向杯,前臂等。
mttmtt 發表於 2016-10-27 08:59:38 來自手機 | 顯示全部樓層
遥控買好小小會易控制好多因線性高。但如真係想試用吓大陸控吓玩,你之前想買嘅控好嘛嘛。我之前玩過朋友部車係用哩支控,我覺得用來玩船會比較合適:(
mttmtt 發表於 2016-10-27 13:41:41 來自手機 | 顯示全部樓層
enflame97 發表於 2016-10-27 11:58
有冇師兄試過大陸控 RC3S 又或者 WFX4? 效果點?會唔會失控?

RC4S 線性好過skyfly 果支幾多,如要玩大陸控,我會揀哩支

mttmtt 發表於 2016-10-27 13:50:05 來自手機 | 顯示全部樓層
enflame97 發表於 2016-10-27 12:26
有咩parts要必買?高機會要換?

你只係球場球或只係小撞應該無問題,但落場走track就会比較易撞,你最好買前後臂,c座,轉向杯。。。一定爛。或你可直接買sakura advance, 金屬料,應該比較好
mttmtt 發表於 2016-10-27 13:52:11 來自手機 | 顯示全部樓層
我朋友有部xi,每次同佢玩,佢都係整同換嘢多過玩