RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4846|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題] FPV 問題

樓主| lawrencechan 發表於 2016-6-20 22:43:15 來自手機 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請教下各師兄
如果而家要買一套冇 delay 嘅 FPV
應該如何配置, 筆直1000 至1500 左右
麻煩晒
 樓主| lawrencechan 發表於 2016-6-21 08:51:53 | 顯示全部樓層
RC_FANS 發表於 2016-6-21 08:05
似乎一般模擬 CCD 相機都滿級唔到師兄嘅要求,但淨係光嘅傳輸都有 delay , 幾多 delay 至為之“冇”呢 ? ...

haha, DELAY 唔多過一秒都可以的, 謝謝CHING

樓主| lawrencechan 發表於 2016-6-21 10:17:08 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2016-6-21 10:11
冇 delay ? 一係儲夠3千幾蚊買 DIGITAL 圖傳連 720P CAM ,
一係就用有線啦 XDDDD

咁DELAY 幾多秒先正常喲??

如果起一秒內都可以接受的, 應該點配置呢??

OVER BUDGET 都可以, 謝謝

樓主| lawrencechan 發表於 2016-6-21 21:55:50 來自手機 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2016-6-21 10:26
5.8G DELAY 最多都係微秒姐 , 2-3年前 都無1秒咁多啦 ...
DELAY主要係鏡頭 , 用無錄影功能0既鏡頭一 ...

法師傅
咁如果呢套玩唔玩得過喲??
http://tmqd.me/h.Z2POr3?cv=AAFyknoW&sm=2de54d