RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: batcat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

非常開箱文 Porsche 959 Rally (2016 元旦日updated)

亞郭 發表於 2015-12-20 21:38:49 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2015-12-20 14:25
我覺得架車。。。。

師兄,

youtube上的959有燈, 非常正. 請問有無跟燈杯? 謝謝!
亞郭 發表於 2015-12-21 00:00:11 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2015-12-20 22:14
眼利,原廠跟車係無既,所以我上面講連option一齊買囉⋯⋯

http://www.carisma-shop.com/en/product_deta ...

Thank you 師兄!

我買左Chrisma GT10RS 車壳, 有跟燈杯, 但後來發覺我的白殼燈杯和printed車殼燈杯是不一樣的.
Carimas 的車壳真的很用心去做, 讚

有朋友將此959殼放在1/10 4WD 電buggy上, perfect match, 超爽!

Thanks a lot!
亞郭 發表於 2015-12-21 00:39:40 | 顯示全部樓層
剛上Carisma官網, 巳經找不到959的option杯及 GT off road 配件, 不知是否無貨了
亞郭 發表於 2015-12-21 17:27:24 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2015-12-21 08:05
GT10 我就未有,但我都試過自已評估有無可能張架星星buggy 套上隻959. 答案係差小小。大家wheelbase 仲駛 ...

月野倉亞邦哥改左, 闊度差小小, 但不明顯, 我借來跑過, 非常好handling, 又可以跳, 又快又像真, 100分, 好跑過我地D rally, DRX, WR8 全部88.
亞郭 發表於 2015-12-27 19:19:16 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2015-12-25 10:39
這個算是暫時我架959 戰鬥模式⋯⋯花上了好幾晚先至研究好個製作方案,針對性改善架車架跑平路上出入灣能力 ...

非常多謝你的分享精神, 讚!
亞郭 發表於 2016-1-1 19:19:00 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2015-12-31 23:58
試車記
經過兩日係同一場地嘅試驗,分別套上唔同個setting去測試架"久唔久"最後終於搵到一個唔需要加大尾 ...

2S巳經好好跑, 3S吾知會吾會更加爽.
如果想換控, 請問係咪電変都要換呢? 謝謝!

再次多謝分享!!!

亞郭 發表於 2016-1-1 23:31:08 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2016-1-1 21:41
3S .試過了, 我既形容係,暴力,強爆,直路狂牛。若然大家focus 跑3s,我建議吾好改架車既setting,用Car ...

我一直誤會, 以為他的ESC是跟接收合體, 多謝師兄!
那不用再講, 一於買

另外陶寶白殼比香港便宜呀

Carisma愷司瑪M48S電動無刷遙控車四驅高速漂移透明車殼配件15131-淘宝网全球站
http://world.taobao.com/item/401 ... 4.0.0.3N74XO#detail