RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9092|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

初玩首選車

ckcgary 發表於 2015-11-13 14:33:22 | 顯示全部樓層
人地貴在個牌子,個牌子貴係因為做工好同用料靚,同埋攞過下奬咁.........但現實中你試下用架 XIS 同 T4 炒一嘢睇下邊個 tot 就知........XIS 砌好初期係好跑,但啲膠好易虛,太淋........底板同二樓板好易柴,底板暗傷唔直,二樓板會暗暗受力斷開.........不過咁講,好多人覺得爛咗買過都唔肉痛,但意外嘅嘢好難講,新車落地人心無心一嘢就摺埋都唔係好過........
ckcgary 發表於 2015-11-13 17:40:48 | 顯示全部樓層
hing830 發表於 2015-11-13 16:25
如果廣板正美揸TT01,2贏在,咁TT系列升價5,6倍,更何況每樣東西都有佢弱點,大家對頭撞後結果都不一,但 ...

有師兄都執到架 TT02 可以跑得好定好快,當然唔只車快,人嘅技術更快.......
但要贏大賽,車架嘅性能有明顯分別嘅,呢個係不能剔除嘅 factor,同一個人揸兩架唔同嘅車架,電子嘢一樣,圈速可以有好大分別.......
ckcgary 發表於 2015-11-16 21:00:23 | 顯示全部樓層
lingchic 發表於 2015-11-16 17:30
好認同,我記得我架ZERO新車落地都響曬胎勁好跑,炒咗幾次之後點SET都SET唔返,車架太多膠維修雖然平但SET唔 ...

對想投資較少嘅車友嚟講,XI Sport 係幾好嘅選擇,但唔係長遠嘅對象,如果硬要用佢同貴架車比嘅話,行家一出手便知有沒有.....預算足嘅車友可以考慮買二千樓下嘅碳板車,再要求高啲嘅可以考慮高級貴價車........希望大家係人車玩,唔係車玩人.........