RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <穿越砌機分享>240V3前傾臂穿越機+3S+致盈2204+12A+NAZE32+山狗...

bensoncfmak 發表於 2015-9-10 14:23:51 來自手機 | 顯示全部樓層
V3又出左!快得緊要!
bensoncfmak 發表於 2015-9-21 17:25:52 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-9-17 22:18
就係鏡頭角度向上 , 證明呢D穿越機0既飛行速度已經唔係早期大家玩0既模式 ,
最近出去穿越 , 個個一起機就 ...

法師傅技術好可以喺室內打8字,用左NAZE32好似愛不惜手咁喎!我覺得NAZE32定高好穏定下
bensoncfmak 發表於 2015-9-21 17:27:48 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-9-8 17:28
=== V3砌機分享 ===

精彩!等緊你更新,想問問DEVO10 係唔係都可以用PPM?
bensoncfmak 發表於 2015-9-23 13:32:54 來自手機 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-9-21 19:33
打8字係基本功, 平時無咩攪都會係屋企樓下搵個角落打下8字
如果係無氣壓定高功能之下 ,
無論懸停  ...

我係一個新手,呢排放機炸到次次都要換嘢,有咩基本功需要練習?
bensoncfmak 發表於 2015-9-24 10:57:27 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-9-23 21:52
你點玩點炸 ? FPV睇芒飛炸機 ?
睇你係因為自己反應唔切 , 定係架機太飄/太遲鈍 ....  

唔慣睇MON飛,但又一定要訓練,手指又唔快反應,有時睇到前面原來飛上啲就係樹枝,攪到打樹枝炸機,我放機位置草叢較高,一係落草叢,一係炸樹,可能要揾個過個地方放機
bensoncfmak 發表於 2015-9-24 10:59:42 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-9-23 21:52
你點玩點炸 ? FPV睇芒飛炸機 ?
睇你係因為自己反應唔切 , 定係架機太飄/太遲鈍 ....  

架機唔算太飄,飛上下時反應有少少遲鈍,左右OK,可以點攪?
bensoncfmak 發表於 2015-9-27 06:59:32 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-9-25 18:51
Yes, 703x 係Walkera 俾 QRX350 系列專用的, 失控返航功能被鎖定了, no 控時 某些channel 會鎖死, 失控.  ...

明白!thanks Ching
bensoncfmak 發表於 2015-10-5 23:32:12 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-10-3 13:21
=== Naze32 @ CleanFlight 設置 ===

A/ NAZE32 介紹

好嘢!法師傅有教學,最好講埋RX703A點SET失訊號後停摩打,thank you!
bensoncfmak 發表於 2015-10-16 22:51:38 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-10-10 00:42
HI , 703A 失訊號後停摩打 教學已上載 ,
請睇睇 >>> F/ AUX 設定 (解鎖/模式/LED及BB開關等等...)
...

唔該晒法師傅