RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: secondlok
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手玩F1

ivan仔 發表於 2015-7-24 21:30:11 | 顯示全部樓層
TRF102 夠平, $1398
ivan仔 發表於 2015-7-25 10:31:17 | 顯示全部樓層
X1 好野來的, 車架2K頭左右, 大把新OP件比你改, 喜歡改下改下的CHING, X1係唔錯的選擇, 車架夠定, 不過本說明書對新手就唔太好, 要有基本認識先砌得好, 車殼就要睇下, 因為車架闊左, 唔係隻隻殼都用到
ivan仔 發表於 2015-7-27 00:00:56 | 顯示全部樓層
講真我係底手, XRAY本說明書對我E D底手真係睇唔明, 沒基本認識想玩XRAY真係難左D.
ivan仔 發表於 2015-7-27 00:07:48 | 顯示全部樓層
不過現在本說明書好睇左, 不過只可用短電同不能用像真殼都係一個考慮因素
ivan仔 發表於 2015-7-28 01:20:22 | 顯示全部樓層
X1 啦, 雙星平車, 又易爛, 又沒零件, 又唔定, 又唔快, 又唔撞得, XRAY係RC世界的1哥, 買XRAY沒死錯人, 係貴左D姐, 爛左野換原廠件, 1F都有貨. 雙星車留返比雙星粉絲買啦, 好似出面又沒貨. XRAY大把貨, 新出TOP F1X都好正, $18XX全改
ivan仔 發表於 2015-7-28 14:05:59 | 顯示全部樓層

XRAY 好D, RC EVO 的CHING多數都推介, 因為貴/靚/正, 快/定/硬, 基本唔洗改都好跑, 買XRAY原廠零件又有折扣, 雙星就沒折扣, 又易爛又唔定, 又唔靚, 又要改野先好跑, TRF102 $1400 再加套101炭化頭擔(之前賣$550) 都要$1950啦, 真係唔低玩, 撞爛又沒零件, 下下要訂死得啦.

不過我都係玩雙星車, 因對XRAY沒好感.
ivan仔 發表於 2015-7-29 12:21:02 | 顯示全部樓層
份TRF101頭擔沒幾個個位可以SET, 基本唔洗點改, 跟原裝砌就可以, 只係SET下車高, 好難SET?
ivan仔 發表於 2015-7-29 12:23:37 | 顯示全部樓層
最近有 世界賽冠軍車 XRAY X1 二手車盤(好似有3架), 有意就入手啦.