RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9177|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[個人分享] Hubsan x4 H109s pro 試飛感想

chau01424 發表於 2015-3-30 19:52:55 來自手機 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

叉完電再update大家

(01.04.2015)愚人節首航,試飛感想:

優點:

1.極穩定,FPV好順,今日試飛高100M,遠70米,FPV冇LAG冇雪花
2.GPS長期收11粒以上,最多收到13粒
3.四軸底部燈極光,高飛70-80仲輕易分到前後,有4色指示(R,G,B,W)燈,eg.gps接收情況,電量,前後(前白,後綠),夜飛極佳
4.電池續航長,7000MAH,今日首飛大概25分鐘仲有10.7V電
5.遙控細同一體化,同我帶SKYCONTROLLER&EBOP差唔多
6.MON有齊所有飛行數據,高度,距離,速度,GPS(有D唔知咩黎XD)

缺點:
2.遙控mon的飛行數據冇得錄影
3.反應慢,推盡上升,前後左右,架機都好似冇咩點郁
4.冇一鍵起飛或降落

總結:
叉燒飯價錢,燒鵝質素 !!!
3800人仔有得玩齊咁多野真係超值,性價比好高

但拍片始終冇BEBOP咁定,但架機勝在穩定,飛得遠,無咁容易斷SIGNAL,有機會可以試埋跳傘

樓主| chau01424 發表於 2015-3-30 20:48:31 來自手機 | 顯示全部樓層
 樓主| chau01424 發表於 2015-3-31 00:48:14 | 顯示全部樓層
仲未睇完說明書,同埋個雲台唔知點搞,插左但冇反應,郁唔到要問下客服先,我第1次用呢D雲台,呢幾日SET好機就會試
 樓主| chau01424 發表於 2015-3-31 01:46:19 來自手機 | 顯示全部樓層
搞掂個雲台,應該呢2晚放工會試下,星期六日先試下跳傘
 樓主| chau01424 發表於 2015-3-31 01:47:13 來自手機 | 顯示全部樓層
我呢隻係低配版,唔係新控同單軸雲台,其他都一樣
 樓主| chau01424 發表於 2015-3-31 13:08:24 來自手機 | 顯示全部樓層
leeho888 發表於 2015-3-31 10:44
低配版好似四千幾人仔

我預訂3800仲送多粒70000mah電,平左千幾蚊
 樓主| chau01424 發表於 2015-3-31 13:28:32 來自手機 | 顯示全部樓層
7000mah 先岩
 樓主| chau01424 發表於 2015-3-31 16:53:31 | 顯示全部樓層
oh....今天收到廠商的消息,低配版不再跟降落傘,只有高配版才有
 樓主| chau01424 發表於 2015-4-1 01:32:04 | 顯示全部樓層

屠寶
 樓主| chau01424 發表於 2015-4-1 23:11:40 | 顯示全部樓層
試飛感想:

優點:
1.極穩定,FPV好順,今日試飛高100M,遠70米,FPV冇LAG冇雪花
2.GPS長期收11粒以上,最多收到13粒
3.四軸底部燈極光,高飛70-80仲輕易分到前後,有4色指示(R,G,B,W)燈,eg.gps接收情況,電量,前後(前白,後綠),夜飛極佳
4.電池續航長,7000MAH,今日首飛大概25分鐘仲有10.7V電
5.遙控細同一體化,同我帶SKYCONTROLLER&EBOP差唔多
6.MON有齊所有飛行數據,高度,距離,速度,GPS(有D唔知咩黎XD)

缺點:
1.單軸雲台有=無,減震效果麻麻,淨係上下郁
2.遙控mon的飛行數據冇得錄影
4.冇一鍵起飛或降落

總結:
3800人仔有得玩齊咁多野真係超值,性價比好高,
但拍片始終冇BEBOP咁定,但架機勝在穩定,飛得遠,無咁容易斷SIGNAL,有機會可以試埋跳傘
 樓主| chau01424 發表於 2015-4-2 13:36:15 | 顯示全部樓層
aiyakim 發表於 2015-4-2 12:42

但係極穩定?

佢其實有POSITION HOLD,我尋晚試有少少風,部機都HOLD到,HOVERING做得幾好