RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4152|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/16 e revo 2200kv motor

gimsink 發表於 2014-10-24 19:52:08 來自手機 | 顯示全部樓層
唔好用Nimh喇, 又重又唔夠力, 用Lipo电,行兩排並联, 不过票注意尺寸, 我就用兩排Trax, 兩排Venom, 兩排Duratex, 夠玩有凸!
gimsink 發表於 2014-10-25 09:35:11 來自手機 | 顯示全部樓層
細E可以裝大摩打,540 size. 買個 540 摩打坐就得,到你唔玩細E個陣, 摩打可以用番落其他大車。
gimsink 發表於 2014-10-25 09:36:05 來自手機 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2014-10-25 09:35
細E可以裝大摩打,540 size. 買個 540 摩打坐就得,到你唔玩細E個陣, 摩打可以用番落其他大車。 ...

就係咁……
gimsink 發表於 2014-10-25 18:31:32 來自手機 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2014-10-25 09:35
細E可以裝大摩打,540 size. 買個 540 摩打坐就得,到你唔玩細E個陣, 摩打可以用番落其他大車。 ...

就係咁……
gimsink 發表於 2014-10-25 18:38:36 來自手機 | 顯示全部樓層
車仔唔使用120A, 行唔盡的, 35A 已經頂哂磅 !我架車基本上係原裝, 除左四個 Hub , 轉左RPM , 一D 虚位都冇, 必換, 其他就坏乜换乜, 原裝件, 金屬件冇乜好處, 最好咪用!
gimsink 發表於 2014-10-25 20:08:43 來自手機 | 顯示全部樓層
車仔唔使用120A, 行唔盡的, 35A 已經頂哂磅 !我架車基本上係原裝, 除左四個 Hub , 轉左RPM , 一D 虚位都冇, 必換, 其他就坏乜换乜, 原裝件, 金屬件冇乜好處, 最好咪用!
gimsink 發表於 2014-10-26 14:10:08 來自手機 | 顯示全部樓層
我果架係rally,  比較低, 所以冇咁易反。