RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13372|回復: 53
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV 用海棉胎難題 已解決

abcde 發表於 2014-5-30 19:45:16 來自手機 | 顯示全部樓層
Sfdo  師兄…我覺得買套12仔呔比買部磨呔機實制…二手磨呔機平極都六七百…未計D12仔/F1接頭…唔識飛重晒左套呔…12仔呔已比F1呔平…佰三四巳有一Set…提意每一排电左右調呔就無咁斜的了…
abcde 發表於 2014-5-30 19:51:06 來自手機 | 顯示全部樓層
後驅車用呔水是常識吧…绵呔多数用黑色那隻
如你真的只有一set呔又唔正形…找機會给我幫你磨吧!
abcde 發表於 2014-5-30 19:56:57 來自手機 | 顯示全部樓層
睇錯…玩S100的…Pancar呔又係貴D的…咁厚的放左面…玩多幾轉先左右调啦…
abcde 發表於 2014-5-30 23:10:19 來自手機 | 顯示全部樓層
咁你慢車玩兩排电…尾呔可能會平D…黑色先係绵呔呔水…你可能真係過期…係車場同人借D試下…另呔水(由其2wd)…通常查尾呔全條…頭唔查住…試下推唔推…推先查頭呔…半條先…跟住再推先查晒…如/開始查完尾但都甩就要考慮換硬頭呔…換硬頭彈弓之類…無就鬆少少珠差…起步慢D…教细D轉向…哩D都係我知2WD玩法…有錯請其他師兄指教…
abcde 發表於 2014-5-30 23:15:19 來自手機 | 顯示全部樓層
呔水查完10分鐘先玩…玩前抹弎在平地行走表面的…如果唔係會好甩的…
abcde 發表於 2014-5-31 02:15:37 來自手機 | 顯示全部樓層
我認同…呔佔八成操控…其他只佔兩成…
我d朋友之前玩Pro10 xceed 頭mid尾soft 好盈9T巳很好走…後來買唔到soft…尾用mid都0K的…
abcde 發表於 2014-6-8 20:17:43 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄有Pro ten?  90-100左右吧…如果12仔買speedmind得啦…
xceed唔知猫店重有冇…現在少人玩Pancar…呔也少左地方有得賣…