RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ludwigMK
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2014-04-12 河背之行有片睇啦!

ricksonchow 發表於 2014-4-25 22:02:08 | 顯示全部樓層
下次我要去!
ricksonchow 發表於 2014-4-30 14:42:15 | 顯示全部樓層
711leung 發表於 2014-4-30 14:32
ching, 有事請教, 想問此2舊battery, 边舊比較好d用在 Axial  AX90022 or AX90028 欵, 謝謝

a)  Intellect ...

a. 得
b. 得
c. 都得

6000都冇問題, 玩得仲耐D, 而家LIPO 已經平左好多, 我自已感覺上粒電標示出相同MAH之下, LIPO 會持久D, 所以如果諗住買我會建議買LIPO 電. 已有NIMH響手都可以繼續玩

ricksonchow 發表於 2014-4-30 22:21:03 | 顯示全部樓層
711leung 發表於 2014-4-30 16:22
Tks rickson ching, 請問可不可以給你所講的电及差機資料, 價錢及边度有得買,  謝謝,  我都睇過你的Youtube ...

唔好客氣, 交流一下

其實咩牌子好用咩牌子電底用我真係唔太清楚, 電車版果邊應該有多D 相關既討論, 差電機B6 都好多人用, 廣華街都唔難搵到

90022 Honcho 同 90028 Wrangler 同最新既 90035 Wrangler (有靚仔頂燈)都係RTR, 只係外觀上既分別, 車架基本上都係一樣 , 都包哂所有野咁滯, 買返黎加電就有得玩

而90027 Wrangler 果d 係KIT 版要自已砌, 會有一D 金屬拉杆金屬避震係RTR 冇的(好低) , 不過電子野要全部自已配 (ESC, Servo, 控同接收)