RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

掙取橋底臨時場最新進展

ckcgary 發表於 2014-2-21 11:41:28 | 顯示全部樓層
師兄,辛苦晒!
剩係呢個科林嘅師兄去晒都踩爆佢個 office 啦.........
ckcgary 發表於 2014-2-21 19:34:37 | 顯示全部樓層
monsterken 發表於 2014-2-21 13:59
康文署尋晚都提及過依個問題,但原來佢地一路都認為我地係玩油車,就話油車既氣味同聲響會影響居民!!
...

不過如果可以順便照顧玩油車嘅師兄就最好,因為唯一可玩油車嘅阿公場都無埋,真係做過街老鼠咁......
ckcgary 發表於 2014-2-24 09:13:00 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2014-2-22 13:52
康文署發緊夢!JV都唔俾玩油車啦,,,,JV係唔係佢地整

我有去信問無咗橋底呢個油車場,official 政府有咩地方可以玩油車,班咬糧友不經思索就覆我去 JV 玩,JV 大大個牌寫住只比電車玩,打去 JV 問,佢話一定只係比電車玩,咁我再去信問,等咗三四個星期都無覆,次次追佢都係官腔 template 一封(什麼已收到你查詢會更進之類),上星期四覆我 JV 只可以玩油車,我咪再重申我係問油車囉.......睇佢又拖我幾耐先......
ckcgary 發表於 2014-2-24 11:18:03 | 顯示全部樓層
monsterken 發表於 2014-2-24 10:57
CKCGARY兄....
橋底何嘗唔係好多師兄去信或者去MAIL黎反影訴求......但都無晒影....
我就係見到咁既情況. ...

師兄辛苦晒.....
有人起到頭,大家身體力行去支持就有機會成事.....
ckcgary 發表於 2014-2-26 01:01:30 | 顯示全部樓層
jaccs 發表於 2014-2-26 00:04
不好意思,我路過的,兩睇啦,油車的聲浪,實在好驚人,N年前鯉景彎巴士總站(曾經)有人玩電車的,連安頭都有落 ...

師兄,鍾意玩油車同鍾意火箭咁快係兩樣嘢,如果玩車一定係要快嘅,可解咁多師兄仲係咁鍾意玩慢爬同貨櫃車呢?
註:我一樣有玩電車,但一樣唔係玩火箭車。
ckcgary 發表於 2014-2-26 01:28:58 | 顯示全部樓層
monsterken 發表於 2014-2-26 01:16
我都同意,玩車唔一定火箭,
RC咁多年以黎推出過咁多唔同種類。
唔一定要快,咁當然要睇返玩家心態

其實我係好支指樓主所做,先爭取一個香港場地吧,可玩電車都好過無。我只係見如果係建新橋底場,順便睇下有無機會新場地取代舊橋底啫,橋底好處係真車聲已經有一定聲浪,油車被投訴機會較少,何況係官方認可之地?