RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: krislo21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問在Jv放M車得唔得(仲係用原廠廢motor)

想玩車 發表於 2013-7-26 18:45:38 來自手機 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2013-7-13 23:35
唔係嚇鬼……唔想比人撞或比人問候媽媽……過b場啦

C兄,唔好在這裡嚇鬼啦 ,我成日去JV大場玩電單車都未試過比人問候過媽媽啦,其實在A場玩,你見到成場火箭高速搏命中,你自己又慢車技術又唔好,當然等等先啦,等D火箭玩8分鐘左右佢地就會休息,到時就到慢車新手玩,玩到火箭出車,新手慢車就收一收車,這樣就好公平,當自己架車死火或反轉左,就一定要大叫死車,因為D快車系睇唔到的,這個方法去邊個場都系咁做,邊有咁多人問候你媽媽吖,唔通你媽媽香D咩。
想玩車 發表於 2013-7-27 00:12:57 來自手機 | 顯示全部樓層
kevin-ysl 發表於 2013-7-26 21:20
一樣米養百樣人…
我起JV都玩左兩年!
玩F1白豬大家都知有幾快

公家場,人人玩得,如果果班快車手咁都閃唔到D慢車,咁就叫佢地{banned}啦!仲咁多野講扮高手,試問有邊個人未做過新手?未玩過慢車?如果有人因為你慢車你新手而問候人媽媽,咁就大大力小返佢。
想玩車 發表於 2013-7-27 07:07:39 來自手機 | 顯示全部樓層
kevin-ysl 發表於 2013-7-27 01:32
雖然未必你講嘅全部都啱!!
必須先睇下自己係咪能力未夠,
如果你自己已經行得正形...

咁當然要自己行返直先,行都行唔到條路,咁就自己都唔好意思啦!
想玩車 發表於 2013-8-1 10:19:25 | 顯示全部樓層
YSL 發表於 2013-7-31 15:33
話事話我見過有LUNCH BOX 片A 場

我見過幾次啦,有個C兄整到架車好靚,全速入直路到左直路尾,直旨直路尾西隧尾條角鐵,個C兄直頭眼有淚光。
想玩車 發表於 2013-8-3 00:23:02 | 顯示全部樓層
hing830 發表於 2013-8-2 09:52
Jv車場係公用,師兄你用原裝540都可以在A場玩,點解會比其他人撞或媽媽聲?玩車都要玩得有禮貌,如果師兄覺 ...

C兄,我同你諗法一樣,公家場人人玩得,怕咩呀?媽媽聲的話,我一定小返佢。