RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: simon540
打印 上一主題 下一主題
收起左側

陸軍偵察UAV監視"掘蜆阿姐"!

R8fky 發表於 2013-6-21 20:35:50 | 顯示全部樓層

冇奶油會多飛兩倍有多嘅時間, 係咪新電唔單只多左容量仲有就應該是品質靚左啦
R8fky 發表於 2013-6-21 20:41:24 | 顯示全部樓層
屎濟包阿姐掘蜆你都夠薑監視.....
R8fky 發表於 2013-6-22 03:14:29 | 顯示全部樓層
ikesan 發表於 2013-6-21 22:13
Sorry Ching 講漏左。新電係5000mah!

我知係講5000mah電啦! 當時我都答電多左容量
R8fky 發表於 2013-6-22 12:56:09 | 顯示全部樓層
ikesan 發表於 2013-6-22 08:08
舊電係格氏2200mah 4s 25c。新電係海盈5000mah 4s 20c。格氏應該吾會太差呱!

格氏都唔錯嘅! 有自己嘅生產線所以啲品質都有番咁上下保證! 我自己就見边款好似唔錯的都買嚟試下,
雜過雜牌軍嗰隻       海盈係點嫁,可傳幅圖看看嘛

登錄/註冊後可看大圖

我的雜牌軍
R8fky 發表於 2013-7-31 13:14:59 | 顯示全部樓層

simon 兄你个云台總共有幾重, 係靠咩嚟增穩的?
R8fky 發表於 2013-7-31 14:51:31 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2013-7-31 14:28
雲台加埋細金屬齒servo ,加futaba3003大約100g左右
增穩係 : (左右平衡)3003servo插F1,(上下)細金屬齒s ...

唔該你   咁細嘅即係...? 如果好似Align 的520咁啱用嗎?
R8fky 發表於 2013-7-31 17:19:35 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2013-7-31 16:04
520太大,仲细個420,返去影俾你睇

好唔該! 調參的數值是多少可否影幅pm俾我參考一下
R8fky 發表於 2013-8-1 10:53:28 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2013-7-31 18:20
細servo我用EMAX 金屬齒微型舵機 ES08MA SERVO ,HK$30,不過要磨簿少少servo倆邊
(.........必需要用金屬 ...

好唔該哂你, 有唔知唔明再來打擾你
R8fky 發表於 2013-8-1 11:03:44 | 顯示全部樓層

好的! OK 知道個大概我會慢慢試 (跟本就快唔尼)
無辦法 小弟人蠢冇藥醫 醫番都冇人知
           坎坷唔洗講 瞓街都俾人趕
R8fky 發表於 2013-8-1 11:08:05 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2013-7-31 20:13
我無用原裝控,因為Devo 10有旋扭制,可以轉動雲台上下,
電池原本2200mAh,有需要可以串聯2件電池
我已在機 ...

simon 兄呢條係并聯線. 你咁講可能會引導錯誤的