RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gtimax
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買叉機, 有咩平靚正推介?

Htse 發表於 2013-5-14 18:04:32 | 顯示全部樓層
有冇人用過呢部?  http://www.rcmart.com/power-lipo ... cb0561-p-35254.html    念住買呢部,我想啲電分開時間叉唔想用個啲board  唔知大家有咩意見
Htse 發表於 2013-5-18 23:15:25 來自手機 | 顯示全部樓層
vash 發表於 2013-5-15 02:04
哩部等於四部B6放在一起,差電慢。

好似可以每個slot 6A , 我而家個差機一次差得一排都係6a 我覺得接受到既, parallel 咁叉好似太復習, 又要計呢樣個樣,定我應該用其他方法
Htse 發表於 2013-5-19 00:47:41 | 顯示全部樓層

其實我係叉1/8 buggy 電.... 我而家一次要叉2排先玩得, 但個叉機叉得一排, 唔知買咩叉機, parallel 咁叉我真係唔想, 我廢事要計, 有冇啲叉機本身就一次可以叉4排電 有埋DC/AC  AC要110~220v 都用到 好難搵呀
Htse 發表於 2013-5-19 13:52:02 來自手機 | 顯示全部樓層
2S around 5000mah
Htse 發表於 2013-5-19 14:12:13 來自手機 | 顯示全部樓層
有冇多啲呢部野detail 同邊到買??
Htse 發表於 2013-5-19 16:40:42 來自手機 | 顯示全部樓層
rcracing 發表於 2013-5-19 15:07
BY have 4S to 2x2s charge cable

邊到有呢啲買? 但我只有6 a 咪有排叉
Htse 發表於 2013-5-20 19:55:09 | 顯示全部樓層
fbs 發表於 2013-5-20 17:43
部機只出兩條大電流差電線,轉接板上無control大電流線路。所以只能串聯差電,六排電串聯後充满要差吾多50V ...

師兄有理, 我都係買一次叉4排電既叉機, 愛惜生命