RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cheuk831
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Super新手要踏上rc的不歸路!!

mathew.97726 發表於 2012-7-5 14:13:24 | 顯示全部樓層

如果係不歸路, 應該買一架叫TT-01既車然後全改, 咁就真係不歸路
如果想要一步到位既, 就買架中高級車, 如X Ray(牌子), TC6, Tamiya 417x 果d, 而電子野同控果d就買最Top, 因為之後換車都可以用返
mathew.97726 發表於 2012-7-5 14:14:42 | 顯示全部樓層
cheuk831 發表於 2012-7-5 01:00
新手黎講...3千~5千...叫貴定平

3千至5千算中間, 唔可以話好貴
如果要玩高級果類, Budget 6000-8000就very good
mathew.97726 發表於 2012-7-5 14:19:13 | 顯示全部樓層
cheuk831 發表於 2012-7-5 01:36
嘩...又要平過星星..又要勁過星星...
咁個個都用SZ...咁星星米要汁囉-0-''

師兄你講得岩呀, 所以邊有咁多好野丫..
星星車呢, 高級車可以話得TRF果堆(TRF係系列黎), 例如TRF 416/417/417x等
其他大部分係初至中級車, 但就有得玩option, 不過就唔係 博命able
SZ就真係平, 香港牌子, 但係砌果陣真係砌到想死... 另外果d金屬件係粉紅色, 睇師兄接唔接受到啦
mathew.97726 發表於 2012-7-6 16:45:50 | 顯示全部樓層
cheuk831 發表於 2012-7-6 16:36
但係大家講到好似冇人想玩tt01,玩佢等於掉錢落海==

根本就係 但係洗果800蚊又唔係無意思喎
我用完之後, 架TT01成架放係度無掂過
但係就教識左我玩車既第一堂, 係我踏入RC界既第一步
所以睇你想點...
btw師兄如果你決定買左TT01玩住先, 可以學下野先, 唔洗曬左架06, 咁樣請你搵一搵我/pm我/打比我ok? thank you so much ^^
mathew.97726 發表於 2012-7-7 10:56:02 | 顯示全部樓層
cheuk831 發表於 2012-7-6 19:34
OK= =''
咁我就去馬TT01常試下先...
咁我除左車係入門級...係米控個D可以買貴小小呀???

控應該買貴多多
MT4啦 1400 左右
另外師兄 - - 你係咪決定左買TT-01? 有個忙想你幫幫手可以嗎? 感激不盡
打比我聯絡ok? 我短訊息send左電話比你! thx
mathew.97726 發表於 2012-7-10 20:36:29 | 顯示全部樓層
pokapi 發表於 2012-7-10 20:27
唔係話tt01唔好
但兩者相比
我覺得zero車會好得多

zero真係好跑得多

但如果大前題係玩一陣 就會換中高級車, 點都係TT01好啦