RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9099|回復: 66
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一次就去JV玩車

Mkflee 發表於 2011-10-31 23:26:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下有新手第一次就去JV玩車嗎?
kelvin2626 發表於 2012-1-16 19:42:42 | 只看該作者
kahungboy 發表於 2012-1-16 11:03:41 | 只看該作者
個車尾有無加diy海綿??

架車唔爛個殼都會爆...
kelvin2626 發表於 2012-1-16 10:53:49 | 只看該作者
kahungboy 發表於 2012-1-16 10:44
有無人曾經試過/見過有人改到部車鐵一樣響jv遊車河??
T3 真係唔會撞得爛咁神奇??

我有部full op tt01 行5.5t 俾d 4.5 turbo車 撞尾等等 都好少爛
但因為係tt01 其實好難揸
kahungboy 發表於 2012-1-16 10:44:40 | 只看該作者
有無人曾經試過/見過有人改到部車鐵一樣響jv遊車河??
T3 真係唔會撞得爛咁神奇??
killermomo 發表於 2011-11-26 10:16:19 | 只看該作者
擒日第一次去 JV 玩, 早上已有10幾個 Ching, 自己撞難野都有師兄主動幫手,實在感激....
人有人鬥車, 我有我放車, 其實真係好好 feel
gackt0815 發表於 2011-11-19 10:01:40 | 只看該作者
其實jv a場係咪唔玩得drift家??@@
jack_so 發表於 2011-11-7 17:07:59 | 只看該作者

(以為走外線會安心D,但最終)某葉係V被XXX推到飛起兩生個巾斗再直吊落D(心情有如刀割)

之後虛位大開...
JasonLeung 發表於 2011-11-4 10:48:26 | 只看該作者
有d人難免比較自私左d
覺得有其他阻住佢玩就想趕人走
遙控猛料 發表於 2011-11-3 18:10:54 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-11-3 18:01
老實講,想係 JV 玩得開心,
只要技術去到轉左轉右都分到,
同 D 呔對,就會控到架車。

其實最大問題是A場太多高人,但B場又太細放不到一比十的車

所以都幾難玩到
遙控猛料 發表於 2011-11-3 18:06:06 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-11-3 18:01

我都是去我樓下公園仔放o下恒龍虎一坦克好了
maxchow 發表於 2011-11-3 18:01:41 | 只看該作者
遙控猛料 發表於 2011-11-3 15:52
所以這樣令我退卻,我真的唔識甚麼甚麼JV規矩,我去過兩次,個個都是高手,我去到便像個傻仔一樣,被人笑 ...

咁就可以係 JV 開心地玩的了。

只要控到架車,
唔夠人快都可以係車堆度穿插下,走下線位,
同人鬥下一兩隻灣,都可以很開心的。

去 JV 玩唔使諗太多野的。
ThomasZ 發表於 2011-11-3 18:00:02 | 只看該作者
bb6vtir 發表於 2011-11-1 13:56
其實想請教各位師兄,有冇D標準規則我地D新手可以讀左先架?等我地有個基本概念都好,等我地冇咁易撞板

你可以pm Gary\/師兄問一下,個場係佢話事的。
Evo5 發表於 2011-11-3 17:47:16 | 只看該作者
killermomo 發表於 2011-11-3 17:01
其實條 Track 係共公設施, 點解你會咁講既?

點講???
what do u think of my meanning ?
Evo5 發表於 2011-11-3 17:45:36 | 只看該作者
yeah simple track can also do the time.
ofcourse people can pass a running car even is slow then yours.
but there are some super new hand stop the car at the straight line, this is unexpected .
killermomo 發表於 2011-11-3 17:20:56 | 只看該作者
其實條 track 咁鬼間單, 設計者都應該諗住比d初階或去到中級技術既人去玩架啦.....
留反d高手去反d私人場, 咁RC 先可以一級級咁上架.....
私人場又唔會收檔....下下直路 full 雞, 射過黎......人地d 星 ready set 比你部T3 /TA06 射完都叫舒服晒 la....
有品有技術既快車係過車 law....
d.s 發表於 2011-11-3 17:10:23 | 只看該作者
bbcc2200 發表於 2011-11-3 16:16
其實我想講既係, JV 有部分人經常在那裡玩快車, 但卻又霸住條跑道, 鬧其他行得慢的人, 吾好阻住條跑道, 好似 ...

我去過十零廿次到啦(多數sunday早場),幸運地從未遇過你說的JV霸王.亦冇發生過不愉快事件,而且sunday有好多新手,快慢一齊玩,我重要係玩F1白豬添呀!
killermomo 發表於 2011-11-3 17:01:24 | 只看該作者
Evo5 發表於 2011-11-3 14:49
有幾架飄移車o係A場玩
Ng Lam hai ar ?

其實條 Track 係共公設施, 點解你會咁講既?
陳真 發表於 2011-11-3 16:38:14 | 只看該作者
邊個開快車話人行得慢?
架車快無理由會俾慢車阻住架
人地鬥車都係差唔多速度都過到人,揸得快車過唔到慢車畢如唔好玩啦
bbcc2200 發表於 2011-11-3 16:16:10 | 只看該作者
其實我想講既係, JV 有部分人經常在那裡玩快車, 但卻又霸住條跑道, 鬧其他行得慢的人, 吾好阻住條跑道, 好似成個場都係佢地快車黨的天下!