RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 小龍
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV F1 早場大集合!

brianych 發表於 2014-7-28 15:52:46 | 顯示全部樓層
星期四晚(31/July) 有冇F1師兄去JV玩吓呀 ?
brianych 發表於 2014-7-29 20:43:30 | 顯示全部樓層
nelson師兄你呢啲高手上去玩會悶親你,我哋初玩行得好慢 膠呔加17.5T
brianych 發表於 2014-9-11 13:52:30 來自手機 | 顯示全部樓層
你個頭用乜硬度彈弓,我同啲朋友玩VBC Lighting 要用ride super soft 頭彈弓先唔推. 同ride 膠呔玩十個八個圈先熱到身
brianych 發表於 2014-9-11 15:32:48 來自手機 | 顯示全部樓層
我都好似有用過不過都係唔得,同我部車用8度camber
brianych 發表於 2014-9-11 17:22:06 | 顯示全部樓層
Haha..sorry...it should be 8 degree's caster
brianych 發表於 2014-11-23 12:14:52 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,通常我自己放車係pit出口最前,出到近綠色地方,因為星期六早上好多車車一齊玩,有時啲師兄又係pit位試吓車又或收唔切入pit. 我諗嗰個位比較安全
brianych 發表於 2014-11-24 13:45:12 | 顯示全部樓層
hsukoonyuen 發表於 2014-11-24 13:21
what motor turn and gear ratio do u use? i use 17.5 with gear ratio 3 in JV, still seems a bit slow

With Turbo or N/A ? We're using same gear ratio in JV also.