RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: MXCLUB
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MX CLUB A塲改好了

euro614 發表於 2011-5-11 12:19:18 | 顯示全部樓層

其實有無A場總面積平面圖 ? 可以等大家在上面畫下自己心水路線。之前有師兄講過,條路太闊,可能條路太闊,引至少彎位,同時條路就相對的短。睇返其它youtube的片,其實A場跑道真係可以收窄d,整多幾個彎及相對加長條跑道。

不過我就始終覺得,要起返個driver台,條路點靚到好,driver台唔好,有死位睇唔到,點都差d.

euro614 發表於 2011-5-12 11:24:43 | 顯示全部樓層
感覺似只係TKO加左一兩個jump...,
我係新手駕駛,原本闊路面對我黎講係好d,但新track好似簡單左...
euro614 發表於 2011-5-12 11:31:24 | 顯示全部樓層

仲有一個問題,直路中間果jump,用返條片的角度去睇,好似有少少危險,臨跳前睇唔架車的角度,如果遇著大馬力,又衝住去,但車頭角度錯,會飛埋我地而家企果個位?
euro614 發表於 2011-5-12 12:44:52 | 顯示全部樓層
其實MX都不停改善,我俾條早期的初型,大家睇下..
http://www.youtube.com/watch?v=bNqU4oXRYKE&feature=related