RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 空降兵
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日佐敦谷意外啟示

snipertat 發表於 2010-9-23 18:29:22 | 顯示全部樓層
我當時都在場...
事發時我就係大直路中間...

因為同d差唔多速既c兄玩緊.直路我都已經盡晒油...
講真...我都留意唔到直路中間左邊綠地有人同車..
因為太過專心跑好自己

點知過左果個過...好正常無問題...
但跟我後面果位c兄就射中左...
我聽到巨响都即時死車..覺得好奇怪..
無理由我過到見無車..佢會撞到死車架..

再睇返..原來有個c兄係邊位...
係咪整緊車就唔知啦..但就肯定佢放底左支控係地下...

我都覺得c兄好慘..大拿拿幾千蚊分左體
不過我自己就認為係拾車果個c兄唔小心了

因為控千萬別放地下.最好加頸繩,二來落到去任何一個位置都好..
別相信對方已經知道你的存在..
要時時刻刻留意跑道上的動態.拾完車應該即時離開,邊行亦都要邊留意情況
因為你唔知架車會唔會失控成百幾KM撞埋黎

我自己落去拾車都一定睇到實,隨時要跳起...
一係先在PIT位向上邊控制台大聲講話出去拾車.叫佢地慢少少先,一係等無咩車先再落去拾車
snipertat 發表於 2010-9-23 18:52:29 | 顯示全部樓層
snipertat 發表於 2010-9-23 19:43:51 | 顯示全部樓層
請問支控係方响綠地定黑地?
ryancmlam 發表於 2010-9-23 19:09

我諗係放係白線綠色地....但好接近黑色賽道...

不過我經過果刻都完全留意唔到佢放咩位...
之後,後面架車撞到野我都覺得好奇怪
snipertat 發表於 2010-9-23 21:52:59 | 顯示全部樓層
回復  maxchow

咁應該都唔會解體掛-.-?
carvenchow 發表於 2010-9-23 20:05

你可以試試放係直路中...我地搵架車盡油撞埋去..
情況一目了然..
snipertat 發表於 2010-9-23 22:22:18 | 顯示全部樓層
我同 carvenchow 兄討論緊佢果日著住果對拖鞋,
如果執車果時係直路甩左隻拖鞋,比車射中隻拖鞋會唔會 ...
maxchow 發表於 2010-9-23 22:08

我有一次都係著拖鞋去...
點知真係要拾車..我落到去大直路尾,d車好鬼快..好鬼驚....
最後走返上黎都要(目及)住d車既走勢先返到黎~