RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wsh92
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買部放電架

oasc 發表於 2006-7-22 00:03:09 | 顯示全部樓層
Novak Smart Tray! 正!
oasc 發表於 2006-7-22 00:08:22 | 顯示全部樓層
敢請問那部好呀?垃圾係邊個地方?可否解析一下呢!

oasc 發表於 2006-7-22 00:30:40 | 顯示全部樓層
原帖由 wsh92 於 2006-7-22 00:24 發表
is Novak Smart Tray SE?

我得部舊嘅 Smart Tray 咋!
SMART TRAY SE  FEATURES AT A GLANCE:
New BLUE LEDs to indicate discharge status
New buzzer to indicate when cell/pack discharge is complete
New Hold Discharge Voltage Mode
New Cut-Off Voltage (in both modes); Adjustable from 0.0-1.2V/cell in 0.1V increments
Individual Cell Monitoring Circuitry (ICM)
Adjustable Cut-Off Voltage (0.1 Volt increments)
Push Button for ON/OFF control and cut-off voltage adjustment
Dead-short mode
Large easy-to-read 2-digit LED
Discharge indicator LEDs at each cell
Large cooling heatsink for long-term reliability
True voltage cut-off adjustability for maximum pack "tuning"
Convenient, high quality spring clips securely hold batteries in place
Lexan faceplate protects the Smart Tray's electronics
12V Wall Adaptor included
oasc 發表於 2006-7-22 16:08:59 | 顯示全部樓層
原帖由 alien 於 2006-7-22 15:11 發表
六粒放電時,其中一粒有問題,可以check到
放電時可以同時知道毎粒電的應义a數及分數
就這兩點novak係點都做唔到(現在的放電機)

about $500喎!
有多餘錢的話:都唔要Much More啦!
請問呢部又係唔係垃圾呀?高手?
oasc 發表於 2006-7-22 16:24:26 | 顯示全部樓層
原帖由 kai230955 於 2006-7-22 16:19 發表
用緊,一個贊字。:lol

你就好啦!喺香港就連見一眼機會都冇,你地澳門咁快就有.請問幾多錢呀?
oasc 發表於 2006-7-22 16:35:25 | 顯示全部樓層
原帖由 kai230955 於 2006-7-22 16:26 發表
網上郵寄:lol

請問部機+郵費,總共幾多錢呀?THX
oasc 發表於 2006-7-22 16:37:26 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-7-22 16:36 發表

果然係高人

好就一個贊字, 唔好就垃圾, 夠哂 "玄", 都唔明佢講乜.

慢慢睇下咪知囉!
oasc 發表於 2006-7-22 16:43:48 | 顯示全部樓層
我真係好想買呀!不如一仟蚊賣俾我啦!
oasc 發表於 2006-7-22 16:44:56 | 顯示全部樓層
原帖由 calvinpun2000 於 2006-7-22 16:42 發表

出名高超!!

出名?................高超!
oasc 發表於 2006-7-22 16:52:12 | 顯示全部樓層
原帖由 alien 於 2006-7-22 16:47 發表
用apex放電除時好過佢
重垃圾過novak

其實唔係部機勁,而係個人勁呀!
oasc 發表於 2006-7-22 17:03:36 | 顯示全部樓層
唔該!就算唔賣都覆番下其他問題!好出嗎?
oasc 發表於 2006-7-22 17:09:11 | 顯示全部樓層
我諗佢係唔係Trinity Team driver ???????????????????????
oasc 發表於 2006-7-22 17:15:10 | 顯示全部樓層
原帖由 WTO 於 2006-7-22 17:11 發表

冇......我又未用過 d一個字' 贊 ' 嘅放電机...想向d高人拜吓師.

錯!唔係一個字' 贊 ' 嘅放電機,係(我的愛機).
oasc 發表於 2006-7-22 17:25:39 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-7-22 17:20 發表

向高人拜師....你想答案係 "得" 定或 "唔得" 呢.

我就想佢答"賣" 定 "唔賣" 或 "出咗 定 "未出"
oasc 發表於 2006-7-22 17:38:23 | 顯示全部樓層
球下你賣部放電機俾我啦?唔該你!
oasc 發表於 2006-7-22 17:47:15 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-7-22 17:40 發表

如佢答佢 "未買", 哈.... 咁就真係激死喇.

人地話用緊,從網上郵寄添,點會"未買",呀!
除非佢...........................???
oasc 發表於 2006-7-22 18:00:23 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-7-22 17:56 發表

係喎....哈....我真多疑喇.

你冇多疑!我都話:人地話用緊之嗎?係真係假等佢自己講囉!
oasc 發表於 2006-7-22 18:12:37 | 顯示全部樓層
算啦!唔同佢玩啦!係真就恭喜你有部咁靚嘅放電機!
但係...........................................................?廠話最快都要八月才有得賣!你眞係勁呀?
oasc 發表於 2006-7-23 02:49:23 | 顯示全部樓層
出咗去玩車夜咗番!遲咗睇啲兄弟咁精彩嘅回覆!真係唔好意思!
果位人兄雖然冇回覆,可能人地真係Team Driver,所以有得用都唔定?
其實用啲普通放電機問題都不大,我見過一位車手,他只用一部得六粒電阻嘅放電機,但佢跑贏好多用靚機嘅人.
我嘅垃圾總結就係:果伍佰蚊係你嘅,你鐘意買邊部咪買邊部囉!
oasc 發表於 2006-7-23 10:40:00 | 顯示全部樓層
原帖由 WTO 於 2006-7-23 07:33 發表

http://bbs.rc-evo.com/redirect.p ... o=lastpost#lastpost

玩緊,一個贊字。