RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6010|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del

chacha 發表於 2010-3-10 13:25:26 | 顯示全部樓層
8# redbullbull
有錢人係唔同d,多幾架車同大量parts,簡直係濕濕碎.
但係對於一般人嚟講,只會諗辦法去解決,而唔係下下用錢嚟處理問題,應該識執生去面對問題先係正路,
有d嘢唔係用錢就買到,例如 ...
幾粒審 發表於 10/3/2010 13:13

咁又未必,有 D 野攪到就攪,唔得都冇辦法
chacha 發表於 2010-3-10 18:51:15 | 顯示全部樓層
如果係 7075 底板,完全冇得攪,原裝京商0個類免強都可以,不過都會有小小問題
chacha 發表於 2010-3-10 19:08:29 | 顯示全部樓層
都係換過塊
chacha 發表於 2010-3-10 20:56:57 | 顯示全部樓層
23# chacha

收到!!
如果只係出現大細彎,可否靠setting黎遷就,例如:油壓﹑down stop﹑加鉛等?thx...
幾粒審 發表於 10/3/2010 19:55

以前係 PYC 都試過直路尾收唔切車,7075 底板碳纖二樓板報消,好在有原裝係到,不過底板都受過同一款撞擊,夾硬 " 咬 "直返黎玩埋當日,一樣有小小古怪,為有用就住黎玩,跟住都係換過塊新
chacha 發表於 2010-3-11 02:15:42 | 顯示全部樓層
當時都係玩左幾缸油就攪掂左,為有夾硬咬直塊原裝底玩住先,當然係要用手指就一就啦,無辦法
chacha 發表於 2010-3-11 14:13:38 | 顯示全部樓層
如果換左新底板,都出現大細彎呢個問題,咁應該點搞好?
幾粒審 發表於 11/3/2010 12:43

大細彎問題,先睇下左右駝角係咪一樣?不過我好懶 set 車,通常我架車係偏向推頭,好多時係用手指就
chacha 發表於 2010-3-11 15:08:54 | 顯示全部樓層
37# 幾粒審

所以我成日比人話:玩左咁多年車,重係渣到舞龍咁