RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: superchucu
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[完成] 新手造巴士五 (Leyland Olympian 10.4m)

樓主| superchucu 發表於 2010-2-5 23:32:44 | 顯示全部樓層
哈哈,而家尾擔驅動都用到萬向
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-6 15:05:36 | 顯示全部樓層
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-6 16:35:29 | 顯示全部樓層
講到咁嚴重咁架 ~~
[喪滔] 發表於 2010-2-6 15:55

樓主| superchucu 發表於 2010-2-12 01:40:05 | 顯示全部樓層
忙中抽空整緊個底盤...
雖然唔係用原先計劃既雙摇臀避震,
但係而家個方法都應該達到理想既效果(未試過車)
不過中擔仲未整好
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-12 01:52:30 | 顯示全部樓層
好靚呀~~個中擔可以轉向?
~呀豪~ 發表於 2010-2-12 01:46

就係整緊...轉唔係問題...又要高行程既避震(都唔係問題)....
最大問題係架車一轉灣果下會拉到果個servo
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-27 23:28:35 | 顯示全部樓層
用左2日幫個車身噴左主色...
衰左

同埋愈睇愈似咩"7XX"
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-27 23:50:48 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

THIS?
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-28 00:00:12 | 顯示全部樓層
no....請將450x10/45x100/4.5x1000
MRX-2 發表於 2010-2-27 23:53

4500 咩黎... YAHOO 搵唔到= =
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-28 00:07:28 | 顯示全部樓層
yahoo咁細搵唔到唔出奇,要上工房咁大既論壇先會搵到的。
MRX-2 發表於 2010-2-28 00:03

又4500,又CTB,
你都係想講呢架姐,
你咁都要抽人水架.....咁似8380

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-28 09:42:23 | 顯示全部樓層
好想你快d做好架車-,-之後幫我=,=
~呀豪~ 發表於 2010-2-28 00:07

你儲下錢先啦
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-28 10:24:19 | 顯示全部樓層
O.......我無話係佢喎,係你自已擺人上台炸喎
MRX-2 發表於 2010-2-28 00:10

~呀豪~,佢放左你上台wo,係我唔忍喇
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-28 14:34:08 | 顯示全部樓層

試車試車~~~!!!岩岩試完車,新車已達到預期效果
試埋車就封頂,裝燈,整內籠
 樓主| superchucu 發表於 2010-2-28 14:43:11 | 顯示全部樓層
好靚,d顏色,但係車頂左右角要想辦法去做到完美.你由第一部到現在仍然無進步.
鐵佬 發表於 2010-2-28 14:41

係- -....今次會用火燒+打磨...不過應該都唔係好得...下架會重點改善
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-1 18:45:36 | 顯示全部樓層

今日做埋個頂...再試多次車...
又整埋個新攪牌....上次AL攪到3個牌....而家可以攪32個牌,就黎城巴全部線都比我入晒喇
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-1 22:47:27 | 顯示全部樓層

攪牌初步完成,不過...有待改進
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-1 23:00:33 | 顯示全部樓層

照舊
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-1 23:03:36 | 顯示全部樓層
好正啵...如果我又加而個功能要加幾錢??
~呀豪~ 發表於 2010-3-1 22:53

你有幾多錢?
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-1 23:21:56 | 顯示全部樓層
佢本來有$4500....
MRX-2 發表於 2010-3-1 23:19

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-5 17:48:45 | 顯示全部樓層
天才只是百分之一的靈感,要加上百分之九十九的努力,才算成功
祝師兄成功在望!!!!
ASU-1 發表於 2010-3-5 16:23

如果真係好努力咁整....應該幾日就整好一架
 樓主| superchucu 發表於 2010-3-5 23:25:01 | 顯示全部樓層
整巴士幾日就有$4500,好過做雞啦!
MRX-2 發表於 2010-3-5 21:47

如果我再賣巴士,一定唔會低過8000