RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: dg8380
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1018大埔突擊活動相片...三樓新增貨車飄移

odaan 發表於 2009-10-21 09:31:03 | 顯示全部樓層
講真.............以前成日係樹俾人BAN~~~我可以話係工房BAN壇之中既一粒巨星...................
而家安穩左咁耐..............有D不安同內疚...
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-20 23:54

聖愛大教堂 , 好有達達風味
odaan 發表於 2009-10-21 09:50:42 | 顯示全部樓層
聖愛大教堂 ,菊花遍地生,滿城盡帶黃金甲
馬輝 發表於 2009-10-21 09:40

佢地係太和果邊玩 , 同日我係太和油站幫人整私家車

講開 ..... 大埔活動我都無浦頭成個月 , 係時候浦下頭喇~~
odaan 發表於 2009-10-21 10:03:03 | 顯示全部樓層
佢地係太和果邊玩 , 同日我係太和幫人整電腦底板

講開 ..... 大埔活動我都成日浦頭 , 係時候休息喇~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-21 09:56

甘你安心休息啦
odaan 發表於 2009-10-21 10:13:50 | 顯示全部樓層
甘你都自己繼續啦
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-21 10:09

但我有條過夜數未找 , 你真係唔想見我嗎 ??
odaan 發表於 2009-10-21 11:37:35 | 顯示全部樓層
真係心大心細~~~你的菊花太美了........都是你的錯...
秋菊黃葉散滿地~~奧單菊花難捨棄~~唯用傷悲操羅機~~操出飛機我驚喜~~~我驚喜~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-21 10:55

冬菇紅花尋遍野~~利達菇茸苦追尋~~豈以貪婪種菇菌~~種得收成亦費心~~~亦費心~~
odaan 發表於 2009-10-21 11:57:22 | 顯示全部樓層
我也回首詩給你吧
秋冬菊花興致高,借問此菊何處有?
此菊緣至奧單也!不嘗此菊旺為人.
Q-pet 發表於 2009-10-21 11:39

唔對位 , 原文
秋菊黃葉散滿地~~奧單菊花難捨棄~~唯用傷悲操羅機~~操出飛機我驚喜~~~我驚喜~~

應句
冬菇紅花尋遍野~~利達菇茸苦追尋~~豈以貪婪種菇菌~~種得收成亦費心~~~亦費心~~

頭段頭字應對氣候或方向 , 二字對應植物 , 三字對應顏色 , 五字 "散" 對應 "尋" , 六七字對應環境
二段頭字對名稱 , 三字要與頭段二字一樣 , 五字 "難" 對 "苦" , "捨棄" 對 "追尋"
三段 "唯" 對 "豈" , "傷悲" 對 "貪婪"
四段 頭字要與三段第五字同字

留意 , 兩句間用字無共同 ,
唯不滿達達之句為 Dei(地) Hei(棄) Gei(機) Hei(喜) , 只分發音頭字
我卻未能完全匹配 Ye(野)  cham(尋) kwan(菌) sam(心)
不過 , 達達唔介意既~~
odaan 發表於 2009-10-21 12:02:13 | 顯示全部樓層
我又唔係真係要對文-0-指係是旦作句JA
Q-pet 發表於 2009-10-21 11:59

因我英文不佳 , 如不好好運用中文 , 溝通之障礙也
odaan 發表於 2009-10-21 12:02:58 | 顯示全部樓層
果然係基佬!!!!!!!!!!!!!!!!!
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-21 11:46

我係機器佬~~
odaan 發表於 2009-10-21 22:38:11 | 顯示全部樓層
順口發音字移位之應用:

春天瓜菜遍田原~~皇馬巴塞易玩完~~誰叫波彩買隨機?~踢完重賽我谷氣~~~我谷氣~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-21 21:15

唔得喎,唔對應喎
odaan 發表於 2009-10-23 11:05:01 | 顯示全部樓層
妖~~~講"中山利達"咪得羅.......................唯一呼合到以上條件~~~只有我ja ma^^!!!!

就算工房而家d貨車板主~~ 什至隔離台既貨車板主~~~佢地都只係廢人~~~

但之前工房果個貨車板主就可以話係廢中 ...
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-23 10:18

真係多謝你欣賞
odaan 發表於 2009-10-23 15:18:11 | 顯示全部樓層
SO~~我不嬲咁愛勇勇同大春單.....
GUITAR_VIP 發表於 2009-10-23 12:36

愛我就唔會有野玩唔預我啦~~~