RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gegegum
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Defender 110 制作日誌! 100% (13頁 加合金鈴)

樓主| gegegum 發表於 2009-2-11 15:44:30 | 顯示全部樓層
原帖由 garyleeys 於 2009-2-11 02:21 PM 發表
嘩....應該好快就成功.....加油....

仲有好多o野攪! 我諗整多兩個禮拜啦!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-12 21:45:45 | 顯示全部樓層
今日終於有小小時間出kws!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 03:41:48 | 顯示全部樓層
整埋個寵, 可以裝上車架!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 12:15:45 | 顯示全部樓層
原帖由 有勇冇謀 於 2009-2-13 11:55 AM 發表
鬼斧神工

師兄! 你睇o下貨車巴士同坦克d師兄, 我呢d小小小兒科咋!
anyway 多謝欣賞!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 12:37:33 | 顯示全部樓層
原帖由 0433351410 於 2009-2-13 12:28 PM 發表

C兄可唔可以post條link.....因為搵唔到底
Thanks

你去陶寶搵啦!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-13 13:04:59 | 顯示全部樓層
原帖由 IS520 於 2009-2-13 12:47 PM 發表
好野............................ 起貨喇!

未得呀, 仲有好多濕碎o野要攪, 起碼整多兩個禮拜!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-14 02:46:17 | 顯示全部樓層
裝o左車殼, 定o左型, 原來好多嘢都爭小小, 要整過, 有排攪!!!!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-14 18:10:17 | 顯示全部樓層
原帖由 SPAWN 於 2009-2-14 05:46 PM 發表

利害!我完全想唔到咁整

你呢D大大大師兄唔好玩我啦!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-15 14:52:28 | 顯示全部樓層
原帖由 SPAWN 於 2009-2-15 01:28 PM 發表

你唔好玩我就真啦大大大大~~~~~~~~~~~~師兄
我又要學你整!得我去買D鋁材先!

咁就要快喇! 等埋你!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-16 23:37:14 | 顯示全部樓層
山寨潛水艙!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

終於行得!   不過真係好慢!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-17 01:40:19 | 顯示全部樓層
原帖由 edison 於 2009-2-17 01:19 AM 發表
小弟議見, 防水箱電線孔不能在底出!!!!
會入水架, 最好在頂出及加熱溶膠及所有電子野貼曬係蓋底!

登錄/註冊後可看大圖

http://images1.fotop.net/albums/edison133/FJ ...

多謝師兄指點!
熱溶膠我會加, 不過因為我d線係每一條出, 細過d線0.2mm, 所以好fit, 擺落水試過, ok!
另外個盒擺埋電冇晒位喇!

樓主| gegegum 發表於 2009-2-17 10:56:36 | 顯示全部樓層
原帖由 mikewu 於 2009-2-17 09:42 AM 發表
Brother Anthony,

Nice work!  But those Hummer tires are terriable in dry/wet/mud....  Suggest to change to Pajero tires instead!!      
Best of Luck mate!  

Pajero tires 我得4條咋! 你有冇得出讓呀!?
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-17 10:57:33 | 顯示全部樓層
原帖由 edison 於 2009-2-17 10:31 AM 發表

其實車頂出線係比自己多份保障, 現在我部車要潛差不到車頂才有機會到防水邊.
所以在平時過河時就安全好多!!!!
係喎, servo做左防水未?

servo唔係已經防水咩?
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-17 11:40:53 | 顯示全部樓層
原帖由 edison 於 2009-2-17 11:12 AM 發表

係防水, 但不能潛水!!!
here is some reference:
http://www.rc-daily.com/forum/vi ... &extra=page%3D1

等我得閒攪攪先!
thanks!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-17 12:36:45 | 顯示全部樓層
原帖由 jackyming. 於 2009-2-17 12:31 PM 發表

ok喎,可防水,又可保鮮  

要fit位, 搵好耐架喇!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-20 02:10:27 | 顯示全部樓層
之前個bumper唔係好fit, 重新做過!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-20 11:41:12 | 顯示全部樓層
原帖由 jackyming. 於 2009-2-20 11:31 AM 發表

好勁呀   

開窿之嘛, 有幾勁!
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-26 02:31:29 | 顯示全部樓層
天氣潮濕, 噴個寵都要攪幾日!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| gegegum 發表於 2009-2-27 00:57:42 | 顯示全部樓層
以為好似攪, 點知整o左兩個禮拜!
廢物利用!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| gegegum 發表於 2009-2-27 13:44:50 | 顯示全部樓層