RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wa123
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Drift車魔打一問..

ADVAN車人 發表於 2008-11-24 16:47:46 | 顯示全部樓層

乜咁既咩,23T同白豬用星星原裝電變黎推,係換左等於冇換,真係咁架
ADVAN車人 發表於 2008-11-24 16:57:03 | 顯示全部樓層
小朋友都係將佢所知既經驗同佢自己既心得講出黎JA.
唔通咁都有錯,你地唔好再係咁啦,係咪一定要係比賽WIN過冠軍既車手,
先有資格係呢D  POST發言先......

難道你地講既野又一定岩.在溜冰場或籃球場玩用super-d或火石呔會正D又真係一定正確
呢D野好講個人感覺.你FEEL到正.但可能比賽WIN過冠軍既車手又覺得唔係呢會事個喎.
唔好再阻礙其他人向網友分享心得喇   !   !   !
ADVAN車人 發表於 2008-11-24 16:58:18 | 顯示全部樓層
原帖由 wa123 於 2008-11-24 11:36 發表

咁要幾錢?(廣華價)

500~600到啦
ADVAN車人 發表於 2008-11-24 17:06:33 | 顯示全部樓層
原帖由 orangeteam 於 2008-11-24 16:58 發表

原裝電變玩23T,得.......睇吓可以玩幾耐,但長遠燒硬,除非識得改隻101電變,
要買仲買23T,吾好路掛,起碼買17-19T 啦

一個星期五排IP 4200mah
玩足一年.換左成五個23T..........101電變都唔燒喎
仲要唔只一個.係好多個人都係咁喎.仲要用20C Lipo
係咪我地個個都咁好運呢
ADVAN車人 發表於 2008-11-25 10:22:44 | 顯示全部樓層
原帖由 orangeteam 於 2008-11-24 17:37 發表

咁咪好囉,我之前燒左個,可能過熱,要停一停抖一抖,咁我緊係唔可以比去停啦,當然要換電變啦,但又吾只我一個喎,可能我同我D朋友仔黑仔啦,仲要用25C Lipo 添, 20C Lipo連續玩三排就會停,比去吹到BB聲

你咁玩要行水冷喎
ADVAN車人 發表於 2008-11-25 10:32:06 | 顯示全部樓層
原帖由 SPAWN 於 2008-11-24 19:32 發表

都係你地D有名有氣ga先講得掂,我lee D鬼都唔識講乜都冇用

c兄我有講錯嗎.101電變推白豬,黑豬,23T真係冇分別咩.
係.係人都知用好d係好.用101推23T同用MC880推係人都知差好遠
但代表咁樣做係換左等於冇換咩.

可能小弟玩車年資尚淺.
但我仲係FEEL到用101推23T,比推白豬黑豬快好多lor
要死就點都會死架啦.mc330推風扇黑豬.TC d M車都唔知燒幾多個
難道推黑豬會比推19T易燒嗎.
ADVAN車人 發表於 2008-11-26 00:32:13 | 顯示全部樓層
原帖由 chappi 於 2008-11-25 20:28 發表
不如整下面呢套野啦! 話到名 Brushless Drift System

返左貨喇 擒日都唔見有架