RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4437|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冇玩幾年,想入部 MBX7 Eco, 想請教摩打電變組合

egg666 發表於 2014-10-21 02:49:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇高人指點下摩打電變組合,我唔多知行情E家興玩乜 (想玩lali)

1. 是否多數用4S電?一件過定2+2?
2. 邊隻摩打抵玩?(1900Kv 上下)
3. 一千蚊買個乜級數電變?
4. Savox 有冇好介紹?

Thankssss!!!
965 發表於 2014-10-29 05:33:50 | 只看該作者
Bravo!
 樓主| egg666 發表於 2014-10-29 03:25:22 | 只看該作者
最後扑左 Tekin RX8, T8, Sanwa 962

benlau 發表於 2014-10-26 02:43:26 | 只看該作者
egg666 發表於 2014-10-23 02:23
呢度好多壞人引誘

我好耐之前玩油雞,三和係至愛但貴所以呢期冇去留意。不過樓上師兄話仲平過savox就 ...

乜咁講呀!好人定壞人就要你自己去分辨了!
benlau 發表於 2014-10-26 02:39:42 | 只看該作者
egg666 發表於 2014-10-23 02:23
呢度好多壞人引誘

我好耐之前玩油雞,三和係至愛但貴所以呢期冇去留意。不過樓上師兄話仲平過savox就 ...

師兄明智之選,都係個句(有買貴冇買錯)
965 發表於 2014-10-23 03:20:52 | 只看該作者
One downside for Tekin Gen 2 .. is the colour ..   WHITE ..  9 not to 8 ...   the must really want to open up China market ..
 樓主| egg666 發表於 2014-10-23 02:23:00 | 只看該作者
呢度好多壞人引誘

我好耐之前玩油雞,三和係至愛但貴所以呢期冇去留意。不過樓上師兄話仲平過savox就唔使諗

Tekin....Tekin....Tekin....好痕呀..又out budget 啦 (不過為左隻三和就唯有入Tekin, HW BEC得6V )
965 發表於 2014-10-22 23:08:02 | 只看該作者
benlau 發表於 2014-10-22 11:08
Savox就吾好買了,要買就買SANWA 962

Wow.... Very nice.... They are 'airtronic' here, way more expensive then savox, ($150 vs $100) now I search under sanwa name, surprise, It is cheaper then Savox in HK!

I think savox will be cheap in HK, as it is only Taiwan brand, if you can get Sanwa for less then Savox, then no doubt Sanwa! (Savox 1268 is $99 here, Airtronic version of Sanwa 963 is $149!)

tsfai 發表於 2014-10-22 13:32:57 | 只看該作者
師兄,贊成買貴(好)野如不用考慮銀兩問題。
benlau 發表於 2014-10-22 11:08:55 | 只看該作者
Savox就吾好買了,要買就買SANWA 962
benlau 發表於 2014-10-22 11:02:31 | 只看該作者
egg666 發表於 2014-10-22 03:02
我諗試一試HW先

但係幾間舖都得D二千幾kv嘅摩打,冇千幾kv

師兄不用試HW,一歩到位就買Tekin RX8 gen2啦!免得日後後悔了。
DLAM 發表於 2014-10-22 10:51:22 | 只看該作者

Thx, 等我試下
benlau 發表於 2014-10-22 10:49:22 | 只看該作者
DLAM 發表於 2014-10-22 08:05
Ben兄,請問275OkV搭乜齒比T?
MBX7 Eco原裝大減行46T

12齒或13齒
965 發表於 2014-10-22 09:37:04 | 只看該作者
2250 kv is very good ga la...   2750 ...  2650 ... very fast!!
DLAM 發表於 2014-10-22 08:05:25 來自手機 | 只看該作者
benlau 發表於 2014-10-22 03:49
SP 2750 kv $600左右(正)如果買1900kv 你一定會後悔。
信我有買貴冇買錯。

Ben兄,請問275OkV搭乜齒比T?
MBX7 Eco原裝大減行46T
benlau 發表於 2014-10-22 03:49:21 | 只看該作者

SP 2750 kv $600左右(正)如果買1900kv 你一定會後悔。
信我有買貴冇買錯。
 樓主| egg666 發表於 2014-10-22 03:02:48 | 只看該作者
我諗試一試HW先

但係幾間舖都得D二千幾kv嘅摩打,冇千幾kv

平時tko bashing 就唔大分別,係怕走場太高kv會易甩  定係其實冇乜所謂?

未玩過倉唔識,求師兄們再指教
965 發表於 2014-10-21 23:57:52 | 只看該作者
Which Novak?  Try Try Activ 8 ... best Esc on market. (if U don't need to run 6s n HV bec)
gimsink 發表於 2014-10-21 23:09:28 來自手機 | 只看該作者
好盈喇, 我三架越野用好盈 SCT PRO, 一架用Novak, 不过嘛嘛, set 电变要噤來噤去, 而且唔及好盈爆, Tekin 貴, 肉赤唔寫得買……
DLAM 發表於 2014-10-21 13:07:56 | 只看該作者
I heard that Toro is not very durable especially if you are driving it hard.