RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想改孖速 [打印本頁]

作者: 油車新手    時間: 2008-8-19 22:35
標題: 想改孖速
師兄,你好,想問下自己點樣改成孖速?難唔難架?要買d咩野架(有2個齒輪係底盤)?幾錢?個引擎使唔使做d野(好似見人有2個齒輪黏住個engine)?thx
作者: 清清    時間: 2008-8-19 22:42
你架咩車黎架??
作者: chacha    時間: 2008-8-19 22:53
基本依家好多平地油車,都已經有哂雙速,你想改係咩車度
作者: ktp11542    時間: 2008-8-19 23:07
fazer??
作者: 油車新手    時間: 2008-8-20 00:16
mk2,係多年前的油車, 想將佢變成孖速,可以嗎   
自己點樣改成孖速?難唔難架?要買d咩野架?幾錢?個引擎使唔使做d野/換?(好似見人有2個齒輪黏住個engine)?thx
作者: 清清    時間: 2008-8-20 00:18
買架二手有孖速大約2-3百,唔使改黎改去
作者: 油車新手    時間: 2008-8-20 00:36
想試下丫嗎, 其實係咪無人會改架??
作者: 清清    時間: 2008-8-20 00:40
原帖由 油車新手 於 2008-8-20 00:36 發表
想試下丫嗎, 其實係咪無人會改架??

完裝有出跟本唔使改,改得黎仲貴過買,

仲要係咁舊款車,除非你為樂趣就無話可說
作者: chacha    時間: 2008-8-20 03:10
你去廣華街鴻X同萬X睇下有冇倉底貨
作者: donaldt    時間: 2008-8-20 04:43
buy a used car with 2 speed and put the gear box on your car
作者: alan@fire    時間: 2008-8-23 22:55
標題: 回復 10# 的帖子
可能到最後條Engine "濕"都係唔夠長裝2波齒.....
作者: lunb    時間: 2008-8-24 11:33
標題: 回復 6# 的帖子
咁平??
係邊度買

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2