RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 1/14 TopLine Scania Parts,(Dalelee Production) [打印本頁]

作者: dalelee    時間: 2007-9-9 22:05
標題: 1/14 TopLine Scania Parts,(Dalelee Production)
1/14 TopLine Scania Parts,(Dalelee Production)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

現在可以有位放番D內籠LA,YEAH

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

my e-mail: [email protected]

作者: kong    時間: 2007-9-9 22:09
擾流側面要改架

作者: kockok    時間: 2007-9-9 22:13
請問屋仔有咩用?同埋黃色果d又係咩?謝!
作者: dalelee    時間: 2007-9-9 22:18
原帖由 kong 於 2007-9-9 22:09 發表
擾流側面要改架

製作中
作者: kong    時間: 2007-9-9 22:40
原帖由 dalelee 於 2007-9-9 22:18 發表

製作中

哦"~記住整令d牙
作者: dalelee    時間: 2007-9-9 22:59
原帖由 kong 於 2007-9-9 22:40 發表

哦"~記住整令d牙

多謝你AR

作者: AltezzaMak    時間: 2007-9-9 23:31
好似改得太高咁既??
作者: donhk1982    時間: 2007-9-10 00:22
你要好好愛佢呀........
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 00:33
經KONG 提點後

登錄/註冊後可看大圖

作者: dalelee    時間: 2007-9-10 00:40
原帖由 donhk1982 於 2007-9-10 00:22 發表
你要好好愛佢呀........

知道LA

:kiss: :kiss:

多謝你AR

U 2
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 00:51
標題: 回復 #3 kockok 的帖子
黃色的是黃畢地
用作造型及補洞用GA
因它比較易磨AR
about $100, but very big
heehee
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-10 01:35
師兄手工真係了得...佩服....
作者: AltezzaMak    時間: 2007-9-10 01:37
加高後, 氣勢提升不少! 正~
作者: boo814    時間: 2007-9-10 01:39
簡直係第2部車...一流...霸氣提升了 加油
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 05:48
欠上擾流ONLY

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-10 09:42
好 o野 師兄....好好好快手...
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 10:02
原帖由 有勇冇謀 於 2007-9-10 09:42 發表
好 o野 師兄....好好好快手...

heehee
thx
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-10 10:08
原帖由 dalelee 於 2007-9-10 10:02 發表

heehee
thx

係真係唔掂, 架架車經你手都正到冇朋友, 點攪 ar....
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 10:28
原帖由 有勇冇謀 於 2007-9-10 10:08 發表

係真係唔掂, 架架車經你手都正到冇朋友, 點攪 ar....

但我覺得冇一次係滿意GA
所以賣晒比人

作者: dalelee    時間: 2007-9-10 10:38
但我仲未買新燈比佢TIM
作者: kong    時間: 2007-9-10 10:57
果然係一個改車師傅
黑色圈個到好似係凸出黎

作者: dalelee    時間: 2007-9-10 12:25

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: dalelee    時間: 2007-9-10 15:06
FINISH

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: a4b6cheung    時間: 2007-9-10 20:37
咁鬼靚,唔知可唔可以借出來比其他師兄做模呢?
作者: boo814    時間: 2007-9-10 20:45
好快手...好鬼正呀呢套野
作者: 小dede    時間: 2007-9-10 22:38
師兄會唔會打算幫其他板友  整le個屋仔
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 23:06
原帖由 a4b6cheung 於 2007-9-10 20:37 發表
咁鬼靚,唔知可唔可以借出來比其他師兄做模呢?

因有c兄喜歡(但真係唔太靚)
我會比d香港的首辦模型店睇睇做模幾$
我以下有做過首辦模型店的店員..............可以平d ma
有興趣可以pm我,因我都諗住平均分番d 模$
等大家都有得玩下

ps:每個模可出約20隻首辦件
我上一次做頭輪約$45(大家可估計下一set屋仔幾$)
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 23:06
原帖由 小dede 於 2007-9-10 22:38 發表
師兄會唔會打算幫其他板友  整le個屋仔

可以ar
heehee
pm 我la
作者: 小dede    時間: 2007-9-10 23:29
原帖由 dalelee 於 2007-9-10 23:06 發表

因有c兄喜歡(但真係唔太靚)
我會比d香港的首辦模型店睇睇做模幾$
我以下有做過首辦模型店的店員..............可以平d ma
有興趣可以pm我,因我都諗住平均分番d 模$
等大家都有得玩下

ps:每個模可出約 ...

如果以你估計 果份高屋 每人夾過唔過300蚊一份?

作者: donhk1982    時間: 2007-9-10 23:31
dalelee 有冇興趣做新bens呀??? 我有個頭可以比你玩下......

另我星期六去玩wake.......有冇興趣呀???
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 23:54
原帖由 小dede 於 2007-9-10 23:29 發表

如果以你估計 果份高屋 每人夾過唔過300蚊一份?

我希望 $300 ok la
我會後日出模型舖打價

另外答很多師兄的問題
的part 只會複製屋頂的parts
作者: dalelee    時間: 2007-9-10 23:56
原帖由 donhk1982 於 2007-9-10 23:31 發表
dalelee 有冇興趣做新bens呀??? 我有個頭可以比你玩下......

另我星期六去玩wake.......有冇興趣呀???

我去左沙巴ar
.......................
下次玩la

新bens????有冇新bens  d相睇睇ar???
作者: dalelee    時間: 2007-9-11 19:39
今日出模型舖問左價la
四件東西(紅圈的)
綠圈的用回原廠
用首辦模型料造
由於個模大ar,d料用得多
故佢報要$380
一個模最少出12件
所以有11人才拿去出模(因我會要一set)

有興趣pm 我

唔夠11人唔出la
最多20人
作者: kwboy    時間: 2007-9-11 19:46
如果有錢我都想要  but e家冇銀用
作者: kong    時間: 2007-9-11 19:51
原帖由 dalelee 於 2007-9-11 19:39 發表
今日出模型舖問左價la
四件東西(紅圈的)
綠圈的用回原廠
用首辦模型料造
由於個模大ar,d料用得多
故佢報要$380
一個模最少出12件
所以有11人才拿去出模(因我會要一set)

有興趣pm 我

唔夠11人唔出l ...

你搞到我未買車,都想買番個牙
都係第日買左車之後自己改
作者: a4b6cheung    時間: 2007-9-11 20:52
哈哈!!我都未買Scania,但我要一份呀,唔該!!
作者: dalelee    時間: 2007-9-11 21:41
原帖由 a4b6cheung 於 2007-9-11 20:52 發表
哈哈!!我都未買Scania,但我要一份呀,唔該!!

okok
thx
版主,此POST不是廣告,只是想分享下
如有問題PM我LA
1.a4b6cheung
2.kitkit2007
3.
4.
作者: dalelee    時間: 2007-9-11 21:42
i will go to other model shop to find a better price i can
now the price is 380
i hope can find other better price
作者: a4b6cheung    時間: 2007-9-11 22:52
原帖由 dalelee 於 2007-9-11 21:42 發表
i will go to other model shop to find a better price i can
now the price is 380
i hope can find other better price

Thank you very much!!!
作者: Hero23    時間: 2007-9-12 00:10
真係ging!!!做得好靚呀~~~
改裝後唔知師兄會噴咩色呢???
期待期待~
仲有,請問dale兄係咪住mos呢???
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 00:51
MOS????
what is mos
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 01:46
3.BenA32
4.
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 03:44
我做左倒後鏡TIM  AR
我會在SET 屋仔包埋

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

$380
作者: 小dede    時間: 2007-9-12 03:58
我都要一份 thx
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 04:01
3.BenA32
4.小dede
5.
6.
7.
作者: MotorsportM5    時間: 2007-9-12 09:10
師兄我都,我要一份呀有貨call me 68909869(明仔) 師兄我同你部雞乸同色,成個Twins....
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 09:20
3.BenA32
4.小dede
5.MotorsportM5
6.
7.
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 09:53
3.BenA32
4.小dede
6.orange00
7.有勇冇謀
8.
作者: 鬼谷組    時間: 2007-9-12 09:57
我都要一份 thx!^^
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 10:14
3.BenA32
4.小dede
6.orange00
7.有勇冇謀
8.鬼谷組
9.
10.
11.
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-12 10:35
原帖由 dalelee 於 2007-9-11 21:41 發表

okok
thx
版主,此POST不是廣告,只是想分享下
如有問題PM我LA
3.
4.

ok...no problem..因我都想要....
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 10:48
請各大大PM 電話比我
我見有8個人 ,我今日會拿去開模
如模型舖收$時我會叫大家入$到我ACC
因10也要約$4000,HAAHAA
唔該晒
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 10:50
2.kitkit2007  (Contact ok)
3.BenA32
4.小dede
6.orange00
7.有勇冇謀
8.鬼谷組
9.
10.
11.
作者: AMAT    時間: 2007-9-12 10:54
駛乜搵模型鋪做啦.....自己搞都得啦.......

走去偉高隔離果間,買O的矽膠,PU,去五金鋪買石膏.再去文具鋪買泥膠.

一桶矽膠相信夠你做晒O的模皮,一SET PU夠你倒十SET出嚟啦.....加埋都係五六百蚊到.....
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 11:16
原帖由 AMAT 於 2007-9-12 10:54 發表
駛乜搵模型鋪做啦.....自己搞都得啦.......

走去偉高隔離果間,買O的矽膠,PU,去五金鋪買石膏.再去文具鋪買泥膠.

一桶矽膠相信夠你做晒O的模皮,一SET PU夠你倒十SET出?啦.....加埋都係五六百蚊到.....

wa.......no place, no time to do it..........
以前做首辨有做過
但模型鋪有離心機,工具等
人地一日一定整到十SET
但自己整,一日也整不到2﹣3 SET
HEEHEE
咁我加番自己的人工落去都差唔多
要比D $人GA
我都想平D
所以我試下同佢下LA
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 11:18
2.kitkit2007       (contect ok)
3.BenA32
4.小dede
6.orange00
7.有勇冇謀
8.鬼谷組
9.Ray
10.
11.
作者: AMAT    時間: 2007-9-12 11:30
原帖由 dalelee 於 2007-9-12 11:16 發表

wa.......no place, no time to do it..........
以前做首辨有做過
但模型鋪有離心機,工具等
人地一日一定整到十SET
但自己整,一日也整不到2﹣3 SET
HEEHEE
咁我加番自己的人工落去都差唔多 ...

駛鬼離心機,最多咪要抽真空機.......我睇你果個形狀,冇乜扣模,做返好O的散氣走水已經咩事都冇.
點會一日做唔到2-3SET啦.......你做好套模,倒PU五分鐘就乜都硬晒,計埋你倒料一個鐘都至少可以做到十SET出嚟啦.....

最煩只係做靚套模唧~

分分鐘佢同你做完佢又自己攞你套模嚟倒返批出嚟頂你呀小心~哈!
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 11:38
唔緊要LA
我又唔係用來earn $$$
如果佢偷偷地?我套模?倒返批又可以平D 都好LA
有得益下以後D   C兄
作者: AMAT    時間: 2007-9-12 11:50
原帖由 dalelee 於 2007-9-12 11:38 發表
唔緊要LA
我又唔係用來earn $$$
如果佢偷偷地?我套模?倒返批又可以平D 都好LA
有得益下以後D   C兄

肥水不流別人田嗎.........

你收二百蚊套,自己倒模,做五六隻都已經回晒本有突.....哈!
作者: AltezzaMak    時間: 2007-9-12 12:46
嘩~ 連倒鏡都有喎~ 大鏡上面的鏡仔點解兩面都有既, 我睇相通常一邊有?
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 13:32
原帖由 AltezzaMak 於 2007-9-12 12:46 發表
嘩~ 連倒鏡都有喎~ 大鏡上面的鏡仔點解兩面都有既, 我睇相通常一邊有?

可以安可以唔安ga
自己選擇ga
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 13:36
原帖由 AMAT 於 2007-9-12 11:50 發表

肥水不流別人田嗎.........

你收二百蚊套,自己倒模,做五六隻都已經回晒本有突.....哈!

唔緊要|a,我又唔係睇錢份上,大家開心OK ga la
作者: orange00    時間: 2007-9-12 14:31
呢d嘢話就易, 做亦未必難. 但真係做起上嚟一定... 煩.
難得有版友願意分享. 少少錢 ok la. 我寧願豪咗佢.
自己整一兩件嚟玩ok. mass pro. 就唔好la. 等間見到scania 都有飽飽滯滯既感覺
作者: 小dede    時間: 2007-9-12 16:49
原帖由 orange00 於 2007-9-12 14:31 發表
呢d嘢話就易, 做亦未必難. 但真係做起上嚟一定... 煩.
難得有版友願意分享. 少少錢 ok la. 我寧願豪咗佢.
自己整一兩件嚟玩ok. mass pro. 就唔好la. 等間見到scania 都有飽飽滯滯既感覺

我都係咁話  所以超出我預既300蚊

都唔緊要啦   

其實總好過另1個post  外國果set要成hk 1500啦

係咪先
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-12 17:23
標題: 回復 65# 的帖子
yes>..agree 有人整埋比你, 仲想點....
作者: dalelee    時間: 2007-9-12 17:49
1.a4b6cheung(contect ok)
2.kitkit2007     (contect ok)
3.BenA32
4.小dede
5.MotorsportM5(contect ok)
6.orange00(contect ok)
7.有勇冇謀(contect ok)
8.鬼谷組
9.Ray(contect ok)
10.coolboy
11.ray34567540(contect ok)
12. 聶風(contect ok)
13.
14.
作者: orange00    時間: 2007-9-12 17:53
原帖由 dalelee 於 2007-9-12 17:49 發表
1.a4b6cheung(contect ok)
2.kitkit2007     (contect ok)
3.BenA32
4.小dede
5.MotorsportM5(contect ok)
6.orange00(contect ok)
7.有勇冇謀(contect ok)
8.鬼谷組
9.Ray(contect ok)
10.coolboy ...

Brother dalelee,
I think it should be....CONTACT.
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-12 18:01
係唔係訂車頂, 送倒後鏡
作者: a4b6cheung    時間: 2007-9-12 18:16

登錄/註冊後可看大圖

會唔會做埋紅圈內的鏡仔呀??
作者: 小dede    時間: 2007-9-12 20:19
師兄 如果超出人數  係咪會平d?
作者: Hero23    時間: 2007-9-12 21:04
原帖由 dalelee 於 2007-9-12 00:51 發表
MOS????
what is mos

o..mos=ma on shan~
想問下你係咪住係ma on shan~~~
作者: 小dede    時間: 2007-9-12 21:13
原帖由 Hero23 於 2007-9-12 21:04 發表

o..mos=ma on shan~
想問下你係咪住係ma on shan~~~

我係住馬鞍山wo

師兄 你都係?  有機會一齊放車啦
作者: Hero23    時間: 2007-9-12 21:32
原帖由 小dede 於 2007-9-12 21:13 發表

我係住馬鞍山wo

師兄 你都係?  有機會一齊放車啦

原來係小dede兄唔係dalelee兄~sorry sorry
好呀,有機會一齊放車,but好似同你撞band
放車搵我丫~my msn: [email protected]
作者: Hero23    時間: 2007-9-12 21:36
想問如果加高左屋仔,咁咪會同個貨櫃一樣高lor?
咁個比例會唔會好怪???
作者: 148    時間: 2007-9-13 00:20
我都要一份 thx!^^
作者: 小dede    時間: 2007-9-13 00:37
原帖由 Hero23 於 2007-9-12 21:36 發表
想問如果加高左屋仔,咁咪會同個貨櫃一樣高lor?
咁個比例會唔會好怪???

其實我都想知個比例

可唔可以同張 拖埋貨櫃既相阿
作者: boo814    時間: 2007-9-13 00:54
原帖由 小dede 於 2007-9-13 00:37 發表

其實我都想知個比例

可唔可以同張 拖埋貨櫃既相阿

真車都係同貨櫃一樣高
作者: 小dede    時間: 2007-9-13 01:03
原帖由 boo814 於 2007-9-13 00:54 發表

真車都係同貨櫃一樣高

我知道阿

所以想睇下 而家樓主做出黎果個 高度係咪同貨櫃差唔多or一樣
作者: Thomasbb    時間: 2007-9-13 01:11
其實真車加高左有咩用架請問?
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 04:44
原帖由 a4b6cheung 於 2007-9-12 18:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

會唔會做埋紅圈內的鏡仔呀??

i try to do it
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 04:58
1.a4b6cheung(contact ok)
2.kitkit2007? ???(contact ok)
3.BenA32
4.小dede
5.MotorsportM5(contact ok)
6.orange00(contact ok)
7.有勇冇謀(contact ok)
8.鬼谷組(contact ok)
9.Ray(contact ok)
10.coolboy
11.ray34567540(contact ok)
12. 聶風(contact ok)
13.dg8380(contact ok)
14. raikkonen01(contact ok)
15.V-volt (contact ok)
16.a2jackie (contact ok)
17.a2jackie (contact ok)
18.carlos
19.boo814
20.148
21.tommy1218
22.toyotli2000
後備
1.
2.
3.
4.

作者: Issac    時間: 2007-9-13 08:44
dalelee師兄,請問有冇淨鏡呀??
太正喇!!!由於冇錢關係我想淨係要對鏡咋!!
作者: kong    時間: 2007-9-13 09:12
原帖由 <i>Thomasbb</i> 於 2007-9-13 01:11 發表
其實真車加高左有咩用架請問

因為唔加高上下兩張床個空間比較細,加高增加不小的空間...會令d"!
同埋加高左有個招牌位比你寫公司名上去,仲有6枝燈照住你名

仲有加高加長版屋仔....有埋電視,微皮爐,雪櫃,梳發,廁所,枱.,真係可以唔出架車都得

作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-13 11:05
good.夠人數, 可以出團 la...
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 11:14
原帖由 Issac 於 2007-9-13 08:44 發表
dalelee師兄,請問有冇淨鏡呀??
太正喇!!!由於冇錢關係我想淨係要對鏡咋!!

sorry AR
冇ar
作者: Thomasbb    時間: 2007-9-13 11:18
原帖由 kong 於 2007-9-13 09:12 發表

因為唔加高上下兩張床個空間比較細,加高增加不小的空間...會令d"!
同埋加高左有個招牌位比你寫公司名上去,仲有6枝燈照住你名

仲有加高加長版屋仔....有埋電視,微皮爐,雪櫃,梳發,廁所,枱.,真係可以唔出 ...

原來係咁, 唔該師兄!
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 11:24
現在模型鋪send 件野比師傅
師傅睇完話ok 就會出ga la
佢地會明天或後天confrim 我要用幾多日整,
之後我就要比$模型鋪
所以請大家lee兩日比$$ 我la
唔係我就出唔倒你果隻ga la
由於我唔係做生意,故我收到多少個人的$就叫佢整幾多件
lee樣同大家講一聽唔好意思先
請各大大lee兩日要過$比我la..........................thank  you
我會pm 我恆生的account number 同電話 比你們....謝謝
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-13 11:25
原帖由 dalelee 於 2007-9-13 11:14 發表

sorry AR
冇ar

係呀要 買 屋仔頂 先有 鏡送...
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 11:33
原帖由 有勇冇謀 於 2007-9-13 11:25 發表

係呀要 買 屋仔頂 先有 鏡送...

我好想同你地玩車車ar

但我太忙la

仲有細細聽同你講la,原來幫大家去起模要做好多contact ga.....
check $ 都要20次ar
haahaaa
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-9-13 11:36
標題: 回復 90# 的帖子
誠心感謝你無私的幫助, 另 scania 的熱潮衝上更"高" 的境界
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 11:41
之後我就要比$模型鋪
請各大大lee兩日要過$比我la..........................thank  you
我會pm 我恆生的account number 同電話 比你們....謝謝
由於我星期六上機離開hk
我收到幾多$ 就同師傅整幾多件
作者: 小dede    時間: 2007-9-13 11:49
咁估計幾時左右可以拎貨
作者: toyotali2000    時間: 2007-9-13 11:55
我都要一份 thx
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 12:02
原帖由 小dede 於 2007-9-13 11:49 發表
咁估計幾時左右可以拎貨

佢師傅明天or後天要我confrim佢多少件
之後大約十日有貨
thx
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 16:34
i had pm all member
THX
作者: a4b6cheung    時間: 2007-9-13 18:57
Dalelee, I had deposited the money into your account and sent the receipt to your email, please check la!!
作者: 鬼谷組    時間: 2007-9-13 19:02
dalelee
    我明天馬上過錢給你!!THX!
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 20:50
原帖由 鬼谷組 於 2007-9-13 19:02 發表
dalelee
    我明天馬上過錢給你!!THX!

OK THX
作者: dalelee    時間: 2007-9-13 21:00

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

this is the photo take today ($380)
1.a4b6cheung(已付$,已有聯絡電話)
2.kitkit2007(未付$,已有聯絡電話)
3.BenA32(未付$,未有聯絡電話)
4.小dede[color=Red(未付$,已有聯絡電話)
5.MotorsportM5(未付$,已有聯絡電話)
6.orange00(未付$,已有聯絡電話)
7.有勇冇謀(已付$,已有聯絡電話)
8.鬼谷組(未付$,已有聯絡電話)
9.Ray(未付$,已有聯絡電話)
10.coolboy(未付$,未有聯絡電話)
11.ray34567540(未付$,已有聯絡電話)
12. 聶風(未付$,已有聯絡電話)
13.dg8380(未付$,已有聯絡電話)
14. raikkonen01(未付$,已有聯絡電話))
15.V-volt (未付$,已有聯絡電話)
16.a2jackie (已付$,已有聯絡電話)
17.a2jackie (已付$,已有聯絡電話)
18.carlos (未付$,已有聯絡電話)
19.
20.148(未付$,未有聯絡電話)
21.tommy1218(未付$,已有聯絡電話)
22.toyotli2000 (已付$,已有聯絡電話)
23.siusiu(已付$,已有聯絡電話)
後備
1.
2.
3.
4.

之後我就要比$模型鋪

作者: siusiu    時間: 2007-9-13 21:21
Hi

剛剛sent咗email比你,請回覆!Thx!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2