RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 05t問題 [打印本頁]

作者: frizen20032003    時間: 2007-7-18 00:11
標題: 05t問題
我買左架05t 入左油  搞好曬d野
我去玩lo~點知拉左陣開唔到車
重搞成咁  各位有咩方法整番佢

登錄/註冊後可看大圖

作者: winterfall    時間: 2007-7-18 04:04
要買番個手拉......
唔洗拉咁大力o既......
作者: devilstar    時間: 2007-7-18 12:48
原帖由 winterfall 於 2007-7-18 04:04 發表
要買番個手拉......
唔洗拉咁大力o既......

唔使下下都買過個的...拆個手拉出黎睇睇有冇爛野,如果冇爛左粒單向,好多時撓番條繩就得啦
作者: winterfall    時間: 2007-7-18 13:03
撓番條繩.. 講到咁易, 有機會真係要請教下
作者: devilstar    時間: 2007-7-18 13:53
原帖由 winterfall 於 2007-7-18 13:03 發表

有幾難呀!
作者: Oakfield    時間: 2007-7-18 14:06
原帖由 winterfall 於 2007-7-18 13:03 發表

咪係!!有幾難呀!
作者: chrishkyung    時間: 2007-7-18 15:37
標題: 回復 #5 devilstar 的帖子
agree.....its not so difficult jei....

If cant fix the pull start, wonder how could u tune your engine well...

RC is not toys....need patient and effort to do it well
作者: diablo    時間: 2007-7-18 16:40
I think fw05t's gxr15 engine is not using one-way bearing for handpull...should be more reliable.  Not sure if easy to fix yourself however.
作者: sunnyshao007    時間: 2007-7-18 18:33

咩都唔知就唔好話難
你可能個手拉既構造都唔知
咁你想講咩呀
作者: winterfall    時間: 2007-7-18 22:18
樓上果件... 你好似無睇清楚咁播... 我無打過一個難字播......
不過唔同你嘈LU....
作者: 倒錢落海    時間: 2007-7-19 00:38
提提樓主:整返之後記住下次撻車唔須要拉得條繩太長(一呎以內),亦唔好用死力。你副engine仲咁新,如果tune好左,應該好易撻得著,我通常拉兩三下已經撻著部車。
作者: RGM-111    時間: 2007-7-19 02:09
C兄 可以 睇下D舊post

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=49207&extra=page%3D2

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2