RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Vone S III轉句不足 [打印本頁]

作者: stephen    時間: 2006-3-1 00:51
標題: Vone S III轉句不足
我部S III轉句不足,我想用頭單,吾知有無用,但有怕用所之後會甩尾,如果吾用又有無方法可以好彎o的

作者: DieselEngine    時間: 2006-3-1 01:43
係咪servo唔夠力咋.
作者: stephen    時間: 2006-3-4 15:32
servo一定吾會無力,呔用jaco 頭尾40,不過我會,試下用頭38, 避震用前硬後軟都好似無乜問題!
作者: Tam    時間: 2006-3-7 22:05
Try to use soft spring in front spring. It should improve understeering
作者: 朝偉    時間: 2006-8-19 18:06
原帖由 stephen 於 2006-3-1 00:51 發表
我部S III轉句不足,我想用頭單,吾知有無用,但有怕用所之後會甩尾,如果吾用又有無方法可以好彎o的

換手指啦
作者: serpent710    時間: 2006-8-19 18:09
不如換你條野上去
作者: 朝偉    時間: 2006-8-19 18:12
原帖由 serpent710 於 2006-8-19 18:09 發表
不如換你條野上去

欲練神功,必先自宮。
跟住做啦,包你有運行
作者: sauling    時間: 2006-8-19 18:13
其實好多野都可以令轉向好0的,呔,servo,one way,後叉速等,我覺得你應該每次試一樣睇下邊樣有效
作者: 朝偉    時間: 2006-8-19 18:16
原帖由 sauling 於 2006-8-19 18:13 發表
其實好多野都可以令轉向好0的,呔,servo,one way,後叉速等,我覺得你應該每次試一樣睇下邊樣有效

作者: coronafans    時間: 2006-8-19 19:41
加大頭camber angle

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2