RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Nb4 [打印本頁]

作者: 金鷹二    時間: 2022-6-3 09:22
標題: Nb4
各位c兄少弟想那个class 可以用到nb4控。
小弟有款車可否用到nb4?
Kyosho MINI-Z RWD MR-03 N-RML可以嗎?
作者: G66    時間: 2022-6-3 16:36

NB4可對應Mini-Z有兩個頻譜
A.直接對應高階版EVO車系嘅
   AFHDS 3(原裝接收為黃色天線)
B.要加FLYSKY手指"FS-RM005" FOR RTR車系用嘅
   FHSS (原裝車白色天線 如現時白天線RWD, AWD, 4X4, Mini Buggy都合用)
上面資料希望幫到樓主加入Mini-Z依個大家庭

作者: 金鷹二    時間: 2022-6-3 19:01
G66 發表於 2022-6-3 16:36

c兄的是我个車可以買nb4手指?
作者: 金鷹二    時間: 2022-6-3 19:02
G66 發表於 2022-6-3 16:36

谢谢c兄
作者: AMAT    時間: 2022-6-5 11:14
金鷹二 發表於 2022-6-3 19:01
c兄的是我个車可以買nb4手指?

KT-531P係行FHSS,所以係可以對應到NB4用果隻手指嚟對接。

作者: 金鷹二    時間: 2022-6-17 14:58
應對不到?那處出錯?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2