RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: [開箱報告] Kyosho FantomEP 4WD [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2020-8-7 00:57
標題: [開箱報告] Kyosho FantomEP 4WD
嚟嚟嚟~又有得開箱~
今次係Kyosho Fantom EP 4WD!
除咗開箱之外,仲搵咗一啲想買呢架車嘅朋友想知嘅資料,例如可以用咩摩打,用咩SERVO,啲呔用唔用到12仔果啲等等等等......
想知多啲就自己睇片喇~

[Youtube]Er2oXruRg74[/Youtube]

作者: hing830    時間: 2020-8-8 21:40
睇到前頭都係用2塊板承托轉向,同以前ABC 12仔一樣設計,當年好易斷板。
作者: AMAT    時間: 2020-8-8 21:52
hing830 發表於 2020-8-8 21:40
睇到前頭都係用2塊板承托轉向,同以前ABC 12仔一樣設計,當年好易斷板。

有出炭纖,一定有PARTS換~

作者: ericlam    時間: 2020-8-10 09:15
AMAT 發表於 2020-8-8 21:52
有出炭纖,一定有PARTS換~

C Hing, 我發覺右面轉向,上鍊嗰面,比左面轉向略緊,是什麼原因? Thx

作者: AMAT    時間: 2020-8-23 14:35
ericlam 發表於 2020-8-10 09:15
C Hing, 我發覺右面轉向,上鍊嗰面,比左面轉向略緊,是什麼原因? Thx

唔明白,你影相出嚟睇吓。

作者: AMAT    時間: 2020-8-30 12:16
[Youtube]mG6KGWezHKM[/Youtube]

其實呢排多車砌到排晒隊,早前開箱嘅FANTOM EP 4WD終於有時間砌完,拍片.....最緊要剪片。尤其是俾TC01霸咗啲時間。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2