RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想問,Kyosho RTR Mp9 好唔好? [打印本頁]

作者: Unkle    時間: 2018-8-11 10:59
標題: 新手想問,Kyosho RTR Mp9 好唔好?

新手想問有無Group我可以join埋一齊放車,或者What's app or LINE 群方便聯絡
響邊度買車好d

作者: AMAT    時間: 2018-8-11 11:46
Kyosho車,相信短時間內都唔會有PARTS返......
因為舊代理啱啱結業,新代理會係邊個未知......
所以應該唔會有PARTS返住,爛O野就麻煩。

另,1/8車香港地已經冇地方玩咁濟....啲人去恐龍坑玩。
作者: Unkle    時間: 2018-8-11 11:59
AMAT 發表於 2018-8-11 11:46
Kyosho車,相信短時間內都唔會有PARTS返......
所以應該唔 ...

師兄有無其他RTR介紹我住沙田冇私家車,去就好遠, 就算唔jump都可以玩草地,最重要有fd一齊玩,邊度都無所謂

thx

作者: 樂天熊仔    時間: 2018-8-11 14:37
AMAT 發表於 2018-8-11 11:46
所以應該唔 ...

永X已結業?

作者: HighLamb    時間: 2018-8-11 17:54
自從有智能電話(Smart Phone)後,好多電子產品同玩具業都受衝擊。
年青一代,認為一個智能電話就能滿足了大部份需要。無年青人接棒消費,只靠舊有一代人來繼續技持,市場必然係萎縮。
作者: AMAT    時間: 2018-8-11 18:19
樂天熊仔 發表於 2018-8-11 14:37
永X已結業?

係,已經結業。

作者: bluefish    時間: 2018-8-12 17:37
MP9 好似係油車, 更加難搵地方放, 一般公園球場完全禁止.
作者: sfdo    時間: 2018-8-12 20:37
Unkle 發表於 2018-8-11 11:59
師兄有無其他RTR介紹我住沙田冇私家車,去就好遠, 就算唔jump都可以玩草地,最重要有fd一齊玩,邊度都無所謂 ...

RTR 越野車,孖星都有好多選擇,最最最重要係長年有零件可訂。
大路車可選 TT02B、DT02、Lunch Box 等等等。

作者: 牛屎仔    時間: 2018-8-14 09:13
AMAT 發表於 2018-8-11 18:19
係,已經結業。

親自經日本京商確定, 永利太子會開新公司及繼續做京商代理

作者: 965    時間: 2018-8-20 02:42
其實係好野, 換d 重diff 油 (或者 加番兩粒傘牙)已經好得,好 "kum " 玩...

見d玩具版嘅師兄上日本綱訂玩具去香港好似吾難, RC parts 應該 ok...

上個月去東京,其中最大間 shop 都執咗, 而家玩 RC 真係要靠 online order ga la....

Anyway, 有後生肯玩呢d又貴又 落手落腳嘅玩意, d老母而家吾比d 細路放車,寧願比佢地打機....
作者: Unkle    時間: 2018-8-20 14:48
多謝咁多位師兄教路
作者: kinwaicheung    時間: 2018-8-20 23:05
Unkle 發表於 2018-8-11 11:59
師兄有無其他RTR介紹我住沙田冇私家車,去就好遠, 就算唔jump都可以玩草地,最重要有fd一齊玩,邊度都無所謂 ...

buggy冇場吾好玩ka... 本人都係mp9e

作者: kinwaicheung    時間: 2018-8-20 23:07
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:05
buggy冇場吾好玩ka... 本人都係mp9e

可能monster truck 果d周圍飛好玩d

作者: kinwaicheung    時間: 2018-8-20 23:21
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:07
可能monster truck 果d周圍飛好玩d

[attach]1115780[/attach][attach]1115778[/attach]

lee 兩度都可以放下車

作者: Unkle    時間: 2018-8-21 10:16
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:21
lee 兩度都可以放下車

師兄呢兩度太畸呢地方,我打算買B6.1D or B64D 玩下飛台

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2