RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 唔怕多蚊的話 大腳 競速 越野 短卡 可以試試去依度玩 [打印本頁]

作者: ococ    時間: 2017-11-5 00:34
標題: 唔怕多蚊的話 大腳 競速 越野 短卡 可以試試去依度玩

近排唔好去 太多雜草 最近地鐵站越野場地  5分鐘腳程  2個月冇去玩過 上次多雨水 雜草比較多同高  
一定要帶蚊怕水

[Youtube]0B97v6OFphU[/Youtube]

[Youtube]C-NuoG6Lj_0[/Youtube]

入口 自己爬入去

登錄/註冊後可看大圖

東涌地鐵站落車行5分鐘

登錄/註冊後可看大圖

作者: sean2013    時間: 2017-11-6 17:49
入面咁大係咩用地?公園?起樓?
作者: ococ    時間: 2017-11-6 18:05

20年來都係爛地一塊 平時鬼影都冇隻 有見過人玩穿越 有四軸 有極小量車友 面積係極大 直路長超過300米就係因為太小車 所以夏天雜草長 難放車

作者: firesun    時間: 2017-11-7 22:23
住近的就話姐 住九龍東的話就....
作者: yuenwai    時間: 2017-11-21 14:50
九龍友很難有地方跑,只有在無人的時候在球場傻跑
作者: ococ    時間: 2017-11-21 15:22
美孚有團友成日去玩 步兵團就最啱
作者: yuenwai    時間: 2017-11-21 17:12
美孚有地方玩?
作者: yuenwai    時間: 2017-11-21 17:25
我之前都有部大X重到hi hi,之後就賣Q埋添
作者: ococ    時間: 2017-11-21 17:36
yuenwai 發表於 2017-11-21 17:12
美孚有地方玩?

我見有師兄去果邊玩 玩得好激

作者: ococ    時間: 2017-11-21 17:41
yuenwai 發表於 2017-11-21 17:25

大X 步兵好難攪 就算騎兵都一定要有指定地方先好玩大X係1玩君臨天下個Feel
要樂趣反而 1比8 1比10
如大陸吹到天下無敵的 暴君  
HPI 沙豬
Team Magic E5
Traxxas Emaxx 大S
Pro line 4x4 or Pro MT
Losi xxl xxxl
arrma Nero
tekno MT410 等等出街玩方便好多

作者: yuenwai    時間: 2017-11-21 17:50
米係,無車又住市區周圍都冇地方玩,連在樓下平台玩都比人投訴真係玩到心淡
作者: ococ    時間: 2017-11-21 18:51
yuenwai 發表於 2017-11-21 17:50
米係,無車又住市區周圍都冇地方玩,連在樓下平台玩都比人投訴真係玩到心淡 ...

其實玩車唔好話市區 我山區一樣唔多去樓下玩
其實Join D車會一星期出一次車 已好夠玩
玩一次車 玩完清潔都要時間 大腳 越野 去番沙地 草地 泥地 大爛地先至好玩 一大班人吹下水 交流下 比一條友開心好多。
就算玩平跑 慢爬一樣 都係假日一大班人先好玩

作者: yuenwai    時間: 2017-11-21 21:25
所以無friend一齊玩'好快就退坑的
作者: asaq-wong    時間: 2017-11-21 21:46
yuenwai 發表於 2017-11-21 17:25

師兄,大X係 X-maxx?

作者: yuenwai    時間: 2017-11-21 22:04
係呀/舊欵行6s的依家新欵8s的
作者: asaq-wong    時間: 2017-11-22 01:01
yuenwai 發表於 2017-11-21 22:04
係呀/舊欵行6s的依家新欵8s的

我都有一部~好車但真係好重…
作者: yforce    時間: 2017-11-23 09:38
想問吓美孚橋底的位置,想入坑
作者: firesun    時間: 2017-12-1 08:59
Shek kip mei配水庫可以玩,重要沙地
作者: yforce    時間: 2017-12-3 17:40
好無癮...搵唔到邊度美孚橋底,經過貨櫃碼頭果邊,見到有師兄玩緊1:5,揸住架車兜左3個鍾,最後ON居居係馬路玩左半個鍾.....之前重想買部油buggy,我諗耍重新考慮了,有冇師兄可帶我玩
作者: ococ    時間: 2017-12-3 22:14
yforce 發表於 2017-12-3 17:40
好無癮...搵唔到邊度美孚橋底,經過貨櫃碼頭果邊,見到有師兄玩緊1:5,揸住架車兜左3個鍾,最後ON居居係馬路玩 ...

做乜唔同我地玩?

作者: asaq-wong    時間: 2017-12-3 22:36
yforce 發表於 2017-12-3 17:40
好無癮...搵唔到邊度美孚橋底,經過貨櫃碼頭果邊,見到有師兄玩緊1:5,揸住架車兜左3個鍾,最後ON居居係馬路玩 ...

師兄你係步兵定抯車去?步兵就係籃球場後面入…

作者: yforce    時間: 2017-12-4 09:33
之前玩開平路油雞,冇玩10年了,而家想玩越野,上月係度同某師兄買左部電BUGGY,諗住試吓,啱玩就買部油雞..點知搞成咁....恐龍坑很遠,不過我相信會去見識下....
師兄,想問下除左蛇仔811,重有冇其他RTR選擇
作者: ococ    時間: 2017-12-4 09:43

已經有電buggy點解咁心急呀要再入油雞 電車你都未玩盡。上得恐龍坑 見過D大腳 我怕你又要轉車呀蛇811 RTR啱新手 價錢對得起
大腳十年前後進步左好多 果種爆發力同全地型制霸
真係冇得頂
如果你揸車 可以試下入group問問 美孚有兩個場 成日都有師兄去玩

作者: yforce    時間: 2017-12-4 12:09
唔係未玩盡...係未玩過,尋日帶住佢,去搵位玩,石硤尾,美孚,葵涌,昂船洲,龍蝦灣,布袋澳都落唔到手,最後去左將軍澳工業村某條馬路,諗住把它撞爛,,對住條路駁...盡油直撞埋去,如是者十幾次都冇爛,有幾次重飛到上去
我而家果部係京商原裝車,我始終鍾意油雞,想問下點入GROUP,我係中坑1名,連FB都唔識
作者: yforce    時間: 2017-12-6 16:48
終於搵到...唔知叫昂船洲定美孚橋底..係九巴廠隔離,多謝師兄留底跳台,雖然冇人,但終於一跳,搞到我玩完即刻出左去買鋰電同差機...星期日再去過,希望見到其他師兄啦..一架車始終不太好玩
作者: bluefish    時間: 2017-12-7 10:48
firesun 發表於 2017-12-1 08:59
Shek kip mei配水庫可以玩,重要沙地

有無相睇下個環境

作者: yforce    時間: 2017-12-7 11:54
我唔識post相.....好大,還有師兄搵水喉整左條簡單賽道..我就係買左師兄頭像果部,,,好好撞的
作者: coolman156    時間: 2017-12-7 16:51
那是昂船洲大橋, 行去都幾遠下, 美孚橋近好多, 篮球場ㄧ入就係, 我可以帶你去呀
作者: mikemiguel    時間: 2017-12-8 05:40
....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2