RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: ISDT Q6+ [打印本頁]

作者: rcstig    時間: 2017-1-22 01:21
標題: ISDT Q6+

好Q細但又幾好力水,一次並行叉兩粒電行足 14 A 都無腳軟,正!係放電慢,得 0.7A 2S

作者: ozone    時間: 2017-1-22 13:08

呢個牌子好,  SC-608 玩油用义接收電,正,方便帶,   SC-620 有USB port 5V/2.1A 呢部更好,   Q6 Plus 係最近期產品.
介面有繁及簡體中文,英文及日文, 如果二部差機同欵可用選擇軟體分享功能加一條線更新(不用電腦), 扺用, 要一定要更新Firmware 好重要, 及可能有新增新功能.
直至今日最新Firmware update 係以及下: http://www.isdt.co/download
及要買一個 ISDT scLinker 接頭跟加一條線用作更新 Firmware 大約HK$30-40:http://www.isdt.co/sclinker.html
SC-608 V2.1.0.7 firmware
SC-620 V2.1.0.8 firmware
Q6 Plus V2.1.0.13 firmware

作者: rcstig    時間: 2017-1-22 19:41
噚日 update 完,正!
作者: JKC710    時間: 2017-1-22 20:00
我都買左q6,請問師兄14a充電用邊隻火牛?
update你用原裝定自制線?
作者: rcstig    時間: 2017-1-22 22:18
我淘咗隻12V20A牛嚟推. 人仔89蚊不過運費37。我用原装線 update. 人懶廢事自己整。
作者: JKC710    時間: 2017-1-22 23:20
rcstig 發表於 2017-1-22 22:18
我淘咗隻12V20A牛嚟推. 人仔89蚊不過運費37。我用原装線 update. 人懶廢事自己整。 ...

我都係打算買原裝線,牛我就用hp server火牛diy,12v 40a先$40

作者: rcstig    時間: 2017-1-23 00:11

我都有隻 HP 牛,超正!不過四十蚊咁平邊度買?
作者: JKC710    時間: 2017-1-23 09:58
rcstig 發表於 2017-1-23 00:11
我都有隻 HP 牛,超正!不過四十蚊咁平邊度買?

都係淘寶, 打HP服務器電源就搵到
作者: no_id    時間: 2017-1-23 14:06
JKC710 發表於 2017-1-23 09:58
都係淘寶, 打HP服務器電源就搵到

登錄/註冊後可看大圖