RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無c兄用過TS800圖傳? [打印本頁]

作者: tspeed    時間: 2015-11-12 23:55
標題: 有無c兄用過TS800圖傳?
有無c兄用過TS800圖傳?好用嗎?
作者: solaris8x86    時間: 2015-11-13 00:28
靚就靚,但有成1.5W TX Power。個spec上面寫要用800mA電流,如果用係250上就明顯太大食電喇 (1500mAH電池),怕你三丶兩分鐘唔夠就無電要落返嚟,會比較適合用係有大容量電池嘅機種上面,如Phantom 2丶450丶或550等。
作者: hotakming    時間: 2015-11-13 00:55
TS800上一代產品,又重,又大隻,仲要行風扇散熱,唔好貪平,買TS58-800好過啦,又細又薄又輕
作者: solaris8x86    時間: 2015-11-13 01:01
hotakming 發表於 2015-11-13 00:55
TS800上一代產品,又重,又大隻,仲要行風扇散熱,唔好貪平,買TS58-800好過啦,又細又薄又輕 ...

細隻slim版無風扇嗰啲好易會燒... (我見過幾次,最後要幫人係山貝河上拾返部機,飛飛吓個mon一嘢變黑 -> 落河 -> 揾機...)

作者: hotakming    時間: 2015-11-13 01:14
solaris8x86 發表於 2015-11-13 01:01
細隻slim版無風扇嗰啲好易會燒... (我見過幾次,最後要幫人係山貝河上拾返部機,飛飛吓個mon一嘢變黑 ->  ...

唔會喎,好襟用喎,傳輸又穩定又快,全部用新一代電子零件,解決曬散熱問題

作者: hotakming    時間: 2015-11-13 01:17
金色好過黑色,初頭金色係外貿版
登錄/註冊後可看大圖