RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手一問 唔知咁樣執有無漏野呢? [打印本頁]

作者: sakata    時間: 2015-1-5 16:24
標題: 新手一問 唔知咁樣執有無漏野呢?

最近中左穿越4軸毒
QAV250應該o岩我玩
想玩埋遙測可以一路飛一路睇架機既電壓 高度
唔知呢個表有無問題呢? 煩請師兄得閒過目

純碳QAV250
HW FlyFun 12AE電變 x 4
CC3D飛控
EMAX MT1806 (正反一對)      x 4
5030槳
SONY 700線 FPV
MOBIUS actioncam 808#16 2代
創新科5.8G 200mw圖傳
32频接收显示器SKY-702
Devo7控+RX701接收
窮人OSD  Remzibi
格氏3s 1800
作者: kay1926    時間: 2015-1-5 22:30
电池????
作者: iodin    時間: 2015-1-5 22:49

Mobius 好似冇所謂既2代? 唔係咁既樣聽聞都係假貨...
[img=1000640,1000]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51rcbCs7u%2BL._SL1000_.jpg[/img]

作者: 法師傅    時間: 2015-1-5 23:15
iodin 發表於 2015-1-5 22:49
Mobius 好似冇所謂既2代? 唔係咁既樣聽聞都係假貨...

你上TAOBAO睇下 , 呢隻樣一直都叫2代 , 最新有D叫新版 / 升級版

但想提提買MOBIUS 808 II代0既朋友留意有 90度 & 120度 鏡頭 選擇
賣家無講明果D多數係90度 !

下圖呢個係 120度鏡頭 , 90度果個鏡頭係藏係機殼入面的 !