RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 係科學園海邊石排玩.. 好玩! [打印本頁]

作者: skyhawk    時間: 2015-1-5 14:16
標題: 係科學園海邊石排玩.. 好玩!

對於我呢D新手, 真係好高難度, 有時仲要跳坑, 好刺激, 又考腦根

[attach]859595[/attach]

[attach]859596[/attach]

作者: frank9394    時間: 2015-1-5 21:25
咁都行到?
作者: skyhawk    時間: 2015-1-6 01:47
frank9394 發表於 2015-1-5 21:25
咁都行到?

行到!!  考腦筋, 考耐心, 考技術膽量, 好有挑戰性

有好多位都以為過唔到, 不過肯試下又過到,

作者: frank9394    時間: 2015-1-6 16:39
我部死人孖星HILUX一定做唔到 ........
作者: worldcitizen    時間: 2015-1-6 22:07
怕唔怕跌在石與石之間的大洞?有D洞好深,執唔到?
作者: raychan    時間: 2015-1-7 21:46
師兄你加在車頂的配件那裡可買到
作者: angryboy    時間: 2015-1-7 22:08
frank9394 發表於 2015-1-6 16:39
我部死人孖星HILUX一定做唔到 ........

唔係唔得,看你想不想改
作者: skyhawk    時間: 2015-1-7 22:15
worldcitizen 發表於 2015-1-6 22:07
怕唔怕跌在石與石之間的大洞?有D洞好深,執唔到?

咁我都睇住玩, 大洞我都唔會博, 自己搵條可行的PATH先係正路

作者: skyhawk    時間: 2015-1-7 22:17
raychan 發表於 2015-1-7 21:46
師兄你加在車頂的配件那裡可買到

個架係diy, 油箱果d係廣華街有, 袋, 布包, 就係屋企d 1:6 人仔嘢執出來, 都唔算特登買,

你要搵都可以, 去d兵人鋪應該有好多.

作者: Annie268    時間: 2015-1-8 07:57
Very good
作者: raychan    時間: 2015-1-8 18:34
師兄,你好有心機整呀,我訂左車,諗緊點整,有冇諗住整個司機!
作者: skyhawk    時間: 2015-1-8 21:31
raychan 發表於 2015-1-8 18:34
師兄,你好有心機整呀,我訂左車,諗緊點整,有冇諗住整個司機!

未諗好, 不過又唔想再令上車加重.. 暫時玩住先

作者: frank9394    時間: 2015-1-12 13:34
angryboy 發表於 2015-1-7 22:08
唔係唔得,看你想不想改

想呀 ~ 通常係唔係改韓國品牌套轉向同換粗軚 ?
其實我想賣左佢轉玩D90 ..........

作者: solaris8x86    時間: 2015-1-12 13:39
勁秋,咁都行到。
作者: angryboy    時間: 2015-1-12 16:33
frank9394 發表於 2015-1-12 13:34
想呀 ~ 通常係唔係改韓國品牌套轉向同換粗軚 ?
其實我想賣左佢轉玩D90 ..........

你要爬多.或行街先.如爬咪入架yeti............D90遊街可以

作者: frank9394    時間: 2015-1-12 18:52
angryboy 發表於 2015-1-12 16:33
你要爬多.或行街先.如爬咪入架yeti............D90遊街可以

我當然想要一架同得大家去玩既爬車, 問題係hilux改到好d既功力, 確實唔想放棄佢既 ........
可能我唔識 ..... 孖星呢架車確實好似無乜改件. 我都係唔好係人個post講咁多自己野, sorry 樓主大哥及thanks angryboy ching

作者: angryboy    時間: 2015-1-13 13:54
frank9394 發表於 2015-1-12 18:52
我當然想要一架同得大家去玩既爬爬車, 問題係hilux改到好d既功力, 確實唔想放棄佢既 ........
可能我唔識 ...

其實原本零件有跟果set部份零件,要放棄彈簧片用4 link來做扭腰動作,左搞右搞至叫做好爬,不如出一架真係爬重好,這架車用來散步用
作者: frank9394    時間: 2015-1-13 20:54
呀 ~ 了解

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2