RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 也是新手玩Miniz ma020! [打印本頁]

作者: RAWRTI    時間: 2014-8-22 09:33
標題: 也是新手玩Miniz ma020!
大家好!前幾天買了MA 020用來漂移,改了一點東西 (不是很清楚改了什麼因為車場各位ching幫我改!)

我的車轉左時候不直,遙控調了很久也沒有用。 請問是不是我換東西時候裝的不好?
我不敢從頭在裝一次怕唔識所以想問問大家。

我加了photo所以大家可以看看!

BTW 我車用來漂移的!

作者: kennywch    時間: 2014-8-22 17:24
請問轉左唔直點解?
作者: JKC710    時間: 2014-8-22 17:56
師兄, 你個紫色殼好靚~~
作者: RAWRTI    時間: 2014-8-22 19:33
問題已解決!謝謝車場chings!
作者: ASKA1026yee    時間: 2014-8-23 05:37
師兄我果部都係咁,想問可以點整??
作者: RAWRTI    時間: 2014-8-23 11:39
換了前面有齒輪圓形那個零件從單向到雙向!
作者: d.s    時間: 2014-8-23 12:19
RAWRTI 發表於 2014-8-23 11:39

意思是由原來的頭[單向]尾[珠差]改成頭[牙差]尾[珠差]
除此之外,亦需要將剛購入的新車架由頭到尾去檢查,若發現懸掛及傳動系統很緊便需要[執順],相反,若發現有虛位過多便要攝介子去將其減少,基本就是要弄致[順而不虛]
作者: wing1203    時間: 2014-8-23 14:05
RAWRTI 發表於 2014-8-23 11:39

原來係個單向影響到咁,又學到野啦

作者: ASKA1026yee    時間: 2014-8-23 15:43
想問有冇相睇,因為小弟唔係好明
作者: ASKA1026yee    時間: 2014-8-23 15:46
我車頭換左依個,尾就原裝
作者: d.s    時間: 2014-8-23 23:07
ASKA1026yee 發表於 2014-8-23 15:46
我車頭換左依個,尾就原裝

頭尾都用原裝try try先
作者: ASKA1026yee    時間: 2014-8-24 04:32
OK OK唔該師兄

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2